Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε επίθεση στον δρόμο - Συνελήφθη ο δράστης

Νότια Κορέα: Γυναίκα βουλευτής δέχθηκε επίθεση στον δρόμο – Συνελήφθη ο δράστης

Ο επιτιθέμενος ρώτησε ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μία πέτρα

Δράστης, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, χτύπησε σήμερα (25/1) στο κεφάλι με αντικείμενο Νοτιοκορεάτισσα βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Ισχύος, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι η Μπαέ Χιουν-τζιν δέχθηκε επίθεση σε δρόμο στη συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ και ζήτησε εις βάθος έρευνα.

Tη χτύπησε με πέτρα

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε νωρίτερα ότι ο επιτιθέμενος συνελήφθη επί τόπου και δήλωσε στην αστυνομία ότι είναι 15 ετών.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο λαιμό

Ο ίδιος ρώτησε την Μπαέ ποιο είναι το όνομά της πριν τη χτυπήσει με μια μικρή πέτρα, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η βουλευτής αιμορραγούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα κίνητρά του. Το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκάνγκναμ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λι Τζε-μιουνγκ δέχθηκε πλήγμα με μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο οκτώ ημέρες αργότερα.

«Αναπόφευκτα μας στεναχωρεί η (σημερινή) επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Τζουνγκ Χε-γιονγκ. «Ζητούμε εξονυχιστική έρευνα και σκληρά μέτρα σε βάρος του δράστη».

Ο προσωρινός αρχηγός του κόμματος, ο Χαν Ντονγκ-χουν, δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο ότι η Μπαέ έχασε αρκετό αίμα μετά την επίθεση αλλά ότι τώρα αναρρώνει, προσθέτοντας ότι τέτοιο περιστατικό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024