Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τέταρτος γύρος επιθέσεων σε μια εβδομάδα εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη

ΗΠΑ: Τέταρτος γύρος επιθέσεων σε μια εβδομάδα εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ χτύπησαν ξανά θέσεις των Χούθι με επιθέσεις από πλοία και υποβρύχια ανακοινώνοντας πως πρόκειται για αντίποινα για την επίθεση κατά αμερικανικού πλοίου.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν τον τέταρτο γύρο επιδρομών εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη σε λιγότερο από μία εβδομάδα την Τετάρτη, «αφού οι Χούθι συνέχισαν να στοχεύουν εμπορικά πλοία», επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CBS News. Τα πλήγματα στόχευσαν αρκετές τοποθεσίες που ήταν προετοιμασμένες για την εξαπόλυση επιθέσεων, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Οι Χούθι χτύπησαν την Τετάρτη ένα εμπορικό πλοίο που ανήκει και λειτουργεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. Αναφέρθηκαν κάποιες ζημιές αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι επιθέσεις εναντίον των Χούθι διεξήχθησαν με πλοία και υποβρύχια

Ήταν η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν από τις 19 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή κατέταξαν τους Χούθι ξανά στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι ΗΠΑ απάντησαν μονομερώς και όχι με την συνεργασία των συμμαχικών τους δυνάμεων στην περιοχή

Η επίθεση της Τετάρτης και μια άλλη τη Δευτέρα είχαν στόχο πλοία που ανήκουν στις ΗΠΑ, προφανώς σε πείσμα των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και δύο επιπλέον γύρων επιθέσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ έκτοτε. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη άλλων εθνών διεξήγαγαν τα αρχικά πλήγματα την περασμένη εβδομάδα, στοχεύοντας λίγο κάτω από 30 τοποθεσίες και χρησιμοποιώντας πάνω από 150 διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών, όπως μεταφέρει το CBS.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μονομερώς άλλους δύο γύρους επιθέσεων – έναν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Υεμένη εναντίον μιας θέσης ραντάρ των Χούτι και έναν άλλο γύρο την Τρίτη καταστρέφοντας τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων που ήταν «έτοιμοι να εκτοξευθούν», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Παρά τα πλήγματα αυτά, οι Χούθι υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους στη ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό. Οι Χούθι, έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις γίνονται για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά «πολλά από τα πλοία που έχουν βάλει στο στόχαστρο δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ ή τον πόλεμό του», δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Σαφώς διατήρησαν κάποια ικανότητα και προβλέψαμε ότι μετά από οποιαδήποτε δράση, θα υπήρχαν πιθανώς κάποια αντίποινα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, απαντώντας στην ερώτηση αν έχουν μειωθεί δραματικά οι δυνατότητες των Χούθι για διεξαγωγή επιθέσεων.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024