Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καντίροφ προτείνει την εκτέλεση συγγενών καταζητούμενων - «Αν δεν τον βρούμε, θα σκοτώνεται ο αδελφός του»

Ο Καντίροφ προτείνει την εκτέλεση συγγενών καταζητούμενων – «Αν δεν τον βρούμε, θα σκοτώνεται ο αδελφός του»

«Κάθε απόπειρα άσκησης βίας προς τη ζωή ενός ατόμου θα έχει αντίκτυπο στους συγγενείς του δράστη», είπε μεταξύ άλλων ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ και σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη σε μία αδιανόητη δήλωση, καθώς κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του να τιμωρήσουν τους συγγενείς όσων έχουν διαπράξει εγκλήματα και θεωρούνται καταζητούμενοι φυγάδες.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Καντίροφ δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Τσετσενίας να διατηρήσουν «ακραία επαγρύπνηση» κατά τη διάρκεια των εορτών, οι οποίες στη Ρωσία λαμβάνουν χώρα στις 1-8 Ιανουαρίου.

«Έτσι η αιματηρή μας βεντέτα θα ξεπληρωθεί γρήγορα»

«Τόνισα ότι κάθε απόπειρα άσκησης βίας προς τη ζωή ενός ατόμου θα έχει αντίκτυπο στους συγγενείς του δράστη», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι στενοί συγγενείς πρέπει να γνωρίζουν τι κάνει ένα μέλος της οικογένειάς τους και να φέρουν την ευθύνη γι’ αυτούς, όπως μας διδάσκουν εδώ και αιώνες οι εθιμικοί νόμοι της Τσετσενίας (adats)», πρόσθεσε ο Καντίροφ.

Κάλεσε σε «αιματηρή εκδίκηση κατά των συγγενών»

Η ομάδα της αντιπολίτευσης στην Τσετσενία 1Adat μετέφρασε τα σχόλια του Καντίροφ στην τσετσενική γλώσσα που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με αξιωματούχους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι The Moscow Times, κάλεσε σε «αιματηρή εκδίκηση» κατά των συγγενών όσων ασκούν βία κατά των υπαλλήλων των Αρχών επιβολής του νόμου στη Δημοκρατία της Τσετσενίας ή κατά τουριστών.

«Αν κάποιος αξιωματούχος εντοπίσει τον παραμικρό κίνδυνο ή αν απλά του μοιάζει για τέτοιος, θα πρέπει να δώσει αμέσως προσοχή σε αυτόν. Δεν έχει σημασία ποιος ή ποιανού απόγονος είναι. Αν κάποιος παραβιάζει τη δημόσια ασφάλεια, αποτελεί κίνδυνο για έναν αστυνομικό ή έναν τουρίστα, ακόμα κι αν δεν βρούμε καν τον παραβάτη, δεν θα συνεχίσουμε να τον ψάχνουμε, αλλά σίγουρα θα βρούμε τους συγγενείς του», είπε χαρακτηριστικά ο Καντίροφ.

«Αν ο εγκληματίας δεν μπορεί να βρεθεί, ο αδελφός του, ο πατέρας του θα σκοτώνεται»

«Όπως συνηθίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων, αν κάποιος από τους συγγενείς έχει κάνει λάθος και ο εγκληματίας δεν μπορεί να βρεθεί, ο αδελφός του, ο πατέρας του θα σκοτώνεται. Έτσι η αιματηρή μας βεντέτα θα ξεπληρωθεί γρήγορα», προσέθεσε.

«Κάποιος διαπράττει φόνο και φεύγει ελεύθερος χωρίς τιμωρία, ενώ οι συγγενείς του αρχίζουν να τον αποκηρύσσουν. Καμία αποκήρυξη δεν θα λειτουργήσει μέχρι να σκοτώσουμε κάποιον από την οικογένειά τους και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της αιματηρής εκδίκησης», είπε ακόμα.

Οι Moscow Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τη μετάφραση της 1Adat.

Εκκλήσεις για δολοφονία αντιφρονούντων και επικριτών που ζουν σε άλλες χώρες

Η ομάδα της αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι άλλα σχόλια του Καντίροφ περιλάμβαναν κι εκκλήσεις για τη δολοφονία αντιφρονούντων επικριτών που ζουν σε άλλες χώρες.

«Θα ξεφορτωθούμε ένα άτομο με τον τρόπο που ξέρουμε εκτός αν εκδοθεί στη Ρωσία», ανέφερε ακόμα ο Τσετσένος πολέμαρχος.

Ο Καντίροφ έχει στο παρελθόν καλέσει σε βία κατά των επικριτών του, συμπεριλαμβανομένου του «πυροβολισμού» διαδηλωτών «στο κεφάλι» καθώς και του «σπασίματος των δακτύλων και του ξεριζώματος των γλωσσών» όσων τον προσβάλλουν.

Ο Καντίροφ κυβερνά την κυρίως μουσουλμανική δημοκρατία της Τσετσενίας, που βρίσκεται στη νότια Ρωσία, από το 2007. Έχει κατηγορηθεί από διεθνείς ομάδες ότι επιβλέπει πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών, βασανιστηρίων και εξωδικαστικών εκτελέσεων.

Οι Τσετσένοι μαχητές έχουν πολεμήσει στο πλευρό των στρατευμάτων του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία. Στις 27 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, ο Καντίροφ δήλωσε ότι άλλοι 3.000 μαχητές του ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ουκρανία ως μέρος νέων μονάδων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής Εθνοφρουράς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024