Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν απηύθυνε μήνυμα στους οπαδούς του από τη φυλακή μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν απηύθυνε μήνυμα στους οπαδούς του από τη φυλακή μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το κόμμα του δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί συγκεντρώσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν βρίσκεται στη φυλακή και το κόμμα του δεν επιτρέπεται να διοργανώνει συγκεντρώσεις στη χώρα ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου, ενώ ο ίδιος έχει αποκλειστεί από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να μιλήσει στους υποστηρικτές του, με λίγη βοήθεια από την… τεχνητή νοημοσύνη.

Το ηχητικό απόσπασμα μεταδόθηκε την Κυριακή από το κόμμα Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) του Χαν και μέσα σε 12 ώρες, είχε ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

«Το κόμμα μας δεν επιτρέπεται να διοργανώνει δημόσιες συγκεντρώσεις», είπε ο Χαν στο κλιπ, προτρέποντας τους υποστηρικτές του να προσέλθουν μαζικά στις γενικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 8 Φεβρουαρίου. «Οι άνθρωποί μας έχουν απαχθεί και οι οικογένειές τους παρενοχλούνται» συμπλήρωσε.

Οι διακοπές στη ζωντανή μετάδοση τροφοδότησαν τις ανησυχίες για τη διαφάνεια σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, με τους χρήστες σε όλη τη χώρα να διαμαρτύρονται για αργές ταχύτητες στο διαδίκτυο και throttling, μια τεχνική που χρησιμοποιούν οι ρυθμιστικές αρχές των τηλεπικοινωνιών για να πνίξουν τη ροή στις εφαρμογές.

Σύμφωνα με το Reuters, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν δήλωσε ότι οι διακοπές διερευνώνται, αλλά ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο συνολικά φαίνεται να είναι κανονική.

«Οι άνθρωποί μας έχουν απαχθεί και οι οικογένειές τους παρενοχλούνται»

Η ομιλία του Χαν δημιουργήθηκε από έναν γραπτό λόγο που είχε εγκρίνει ο ίδιος από τη φυλακή, δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματός του.

Φυλακισμένος από τότε που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με την κατηγορία της δωροδοκίας στις 5 Αυγούστου, ο Χαν εμπλέκεται σε δεκάδες δικαστικές υποθέσεις, με ορισμένες δίκες να διεξάγονται στη φυλακή κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που σύμφωνα με νομικούς παραβιάζει το δικαίωμά του σε δίκαιη διαδικασία.

Ο Murtaza Solangi, υπουργός Πληροφοριών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Πακιστάν που έχει αναλάβει την εποπτεία των εκλογών, η οποία είναι ύποπτη ότι ευνοεί τους αντιπάλους του Χαν, δήλωσε ότι το ερώτημα σχετικά με τις διακοπές του διαδικτύου θα μπορούσε να παραπεμφθεί στη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ή στο υπουργείο Πληροφορικής, λέγοντας: «Δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με αυτό».

Ωστόσο, δεν απάντησε στο κατά πόσον πρόκειται για παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης που επιβάλλουν οι εκλογικοί νόμοι για μια ελεύθερη και δίκαιη ψηφοφορία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να είναι μια προεκλογική νοθεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος Χαν απομακρύνθηκε πέρυσι από την πρωθυπουργία μετά από ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Την κομματική καταστολή ακολούθησε μια επίθεση σε στρατιωτικούς χώρους από υποστηρικτές του που διαμαρτύρονταν για τη σύλληψή του.

Ο Χαν κέρδισε τις τελευταίες γενικές εκλογές το 2018, μια νίκη που οι αντίπαλοί του λένε ότι επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του στρατού, ο οποίος συχνά διαδραματίζει υπέρμετρο ρόλο στη δημιουργία ή τη διάλυση κυβερνήσεων στο Πακιστάν.

Ο ίδιος, επίσης, κατηγορεί τον στρατό για την απομάκρυνσή του, έπειτα από μια διαφωνία με τους στρατηγούς για τον διορισμό του επικεφαλής της κύριας υπηρεσίας κατασκοπείας του Πακιστάν. Ο στρατός το αρνείται αυτό.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024