Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιντιάνα Πέισερς: Η πιο fun to watch ομάδα στο NBA κάνει τον κόσμο… να παραμιλά (pics, vids)

Ιντιάνα Πέισερς: Η πιο fun to watch ομάδα στο NBA κάνει τον κόσμο… να παραμιλά (pics, vids)

Oι Ιντιάνα Πέισερς απολαμβάνουν το μπάσκετ, προσφέροντας μία παράσταση στον θεατή που σίγουρα αξίζει τα λεφτά της

Οι Ιντιάνα Πέισερς, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν απέναντι στους Μπακς με σκορ 128-119, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο του In-Season Tournament απέναντι στους Λέικερς.

Αδιαμφισβήτητα, κανένας δεν περίμενε την παρουσία των Πέισερς στον τελικό, αφού πρόκειται για μια νεανική ομάδα, όμως έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον ημιτελικό στο Λας Βέγκας.

«Σοκάραμε τον κόσμο σήμερα. Κανένας δεν περίμενε να βρισκόμασταν εδώ, εκτός από εμάς στα αποδυτήρια, οπότε αισθανόμαστε καλά», δήλωσε ο Χαλιμπέρτον στη συνέντευξη τύπου, μετά τον θρίαμβο επί των Μπακς.

Ο σούπερ σταρ των «Ινδιάνων»

Η πρόκριση στον τελικό του In-Season Tournament είχε ονοματεπώνυμο: Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Ο Αμερικανός αποτελεί τον ηγέτη των Πέισερς. Διανύει μια ασύλληπτη σεζόν, μετρώντας 26.9 πόντους, 11.9 ασίστ κατά μέσο όρο με 4 ριμπάουντ και 52.1% εντός παιδιάς. Είναι πραγματικά ένας μαέστρος, που κατευθύνει ιδανικά την ομάδα του μέσα στο παρκέ.

Ο Χαλιμπέρτον την φετινή σεζόν έχει πετύχει κάτι το μοναδικό. Δύο φορές μέσα σε ένα μήνα είχε δύο σερί ματς με συνολικά 50+ πόντους, 25+ ασίστ και 0 λάθη. Το έκανε στα δύο τελευταία ματς του In-Season Tournament. Το έκανε και πριν από περίπου ένα μήνα. Κανείς άλλος στο ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο φέτος.

Επειδή, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και δεν μπορεί να κερδίζει μόνο ένας, χρειάζεσαι μία ομάδα στην οποία πρέπει να συνεισφέρουν όλοι. Την συγκεκριμένη αρχή ασπάζεται ο «αρχιτέκτονας» των Πέισερς Ρικ Κάρλαϊλ, ο οποίος θεωρεί ισάξιους σε συνεισφορά, τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο παίκτη της ομάδας.

Πραγματικά, η συνεισφορά του πάγκου των Πέισερς είναι τεράστια σε όλους τους τομείς. Ο πάγκος των Πέισερς σκοράρει κατά μέσο όρο 49,6 πόντους και επτά τρίποντα ανά παιχνίδι, τους μεγαλύτερους σε ολόκληρο το NBA, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στα ριμπάουντ με 18,5 ανά παιχνίδι αλλά και στις ασίστ  με 12,4.

Η διαφορά που έκανε ο πάγκος των Πέισερς στα προηγούμενα παιχνίδια:

Όπως αποτυπώνεται και από την φωτογραφία, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια οι Πέισερς καταφέρνουν να σκοράρουν περισσότερους πόντους από τον πάγκο, σε σχέση με τους αντιπάλους τους., στοιχείο που τους βοηθά στην επίτευξη νικών.

Oι Πέισερς αποτελούνται από ένα ρόστερ με δέκα παίκτες, οι οποίοι λαμβάνουν λιγότερα από τρία εκατομμύρια τον χρόνο. Τρεις παίκτες επίσης, είναι στην ομάδα με two-way contracts(παίκτες δηλαδή, οι οποίοι αγωνίζονται και στην κανονική ομάδα της Ιντιάνας αλλά και στην θυγατρική της στη G-League).

Oπότε, αντιλαμβάνεται κανείς, πόσο σπουδαίο επίτευγμα είναι για μία ομάδα, να έχει ένα από τα φθηνότερα μπάτζετ πάγκου στο NBA και να βρίσκεται παράλληλα στην κορυφή, με τους περισσότερους πόντους που σκοράρει μία ομάδα από τον πάγκο.

Η ομάδα της Ιντιάνα, αποτελείται κυρίως στο σύνολό της από νεαρούς παίκτες, ωστόσο διαθέτει και κάποιους σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως ο Μακ Κόνελ και ο Χίλντ, οι οποίοι με την εμπειρία τους προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Η ομάδα του Ρικ Κάρλαϊλ έχει την καλύτερη επίθεση στο NBA, καθώς μετρά 128,4 πόντους κατά μέσο όρο και τον μεγαλύτερο αριθμό ασίστ ανά παιχνίδι με 30,2.

Αδιαμφισβήτητα, οι Πέισερς είναι η πιο fun to watch ομάδα στο NBA, η οποία αποδεικνύει στην πράξη, πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και απέχει, μόλις μία νίκη από την κατάκτηση του In-Season Tournament. Ένας τίτλος που θα επαναφέρει την Ιντιάνα στην ελίτ του NBA και θα αποτελέσει το πρώτο τρόπαιο της ομάδας, μετά το 2000 και την κατάκτηση του τροπαίου της ανατολικής περιφέρειας.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024