Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρζογκ συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ αλ Ναχιάν των ΗΑΕ με θέμα τους ομήρους

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρζογκ συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ αλ Ναχιάν των ΗΑΕ με θέμα τους ομήρους

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ι. Χέρζογκ συνάντησε τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για το κλίμα COP28 με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα.

Ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρζογκ συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τα Εμιράτα στο περιθώριο των συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα την Πέμπτη, στο πλαίσιο μιας διπλωματικής προσπάθειας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμπίπτει με την παράταση κατά μία ημέρα της εκεχειρίας, που προβλέπει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η συνάντηση ήταν περισσότερο τυπική, καθώς το κύριο βάρος των διαπραγματεύσεων με την Χαμάς το έχουν η Αίγυπτος και το Κατάρ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ο Χέρζογκ υπογράμμισε «την ανάγκη να δράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο πρόεδρος Χέρζογκ ζήτησε από τον αλ Ναχυάν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Η έκκληση του Ισραηλινού προέδρου στον ηγεμόνα των ΗΑΕ για την εμπλοκή του στην απελευθέρωση των ομήρων

Ο ίδιος «απηύθυνε έκκληση» στον ομόλογό του από τα Εμιράτα «να χρησιμοποιήσει όλο το πολιτικό του βάρος για να προωθήσει και να επιταχύνει την επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε μια ξεχωριστή δήλωση στο X, πρώην Twitter, ο Χέρζογκ είπε ότι θα πραγματοποιήσει «μια σειρά διπλωματικών συναντήσεων» στο Ντουμπάι για να πιέσει για την απελευθέρωση των ομήρων.

Περισσότεροι από 140 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων πρόκειται να μιλήσουν στην COP28 την Παρασκευή και το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου του Χέρζογκ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να εκφωνήσει τρίλεπτη ομιλία την Παρασκευή.

«Στις συναντήσεις μου με τους παγκόσμιους ηγέτες σκοπεύω να θέσω το πάγιο αίτημα για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα», δήλωσε ο Χέρζογκ.

«Επιπλέον, θα αναλύσω και θα δώσω έμφαση στις προσπάθειες για την παροχή όλο και περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της Γάζας», πρόσθεσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024