Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cybertruck: Ο Μασκ διαφημίζει το νέο αλεξίσφαιρο και αδιάβροχο Tesla που έχει και… κρεβάτι

Cybertruck: Ο Μασκ διαφημίζει το νέο αλεξίσφαιρο και αδιάβροχο Tesla που έχει και… κρεβάτι

O CEO της Tesla, Ιλον Μασκ, παρουσίασε το Cybertruck στους θαυμαστές του και μάζεψε προκαταβολές 250 δολαρίων

Στη σκηνή ανέβηκε ο Ελον Μασκ για να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το νέο και αντισυμβατικό pickup Cybertruck της Tesla, μία ημέρα αφότου εμφανίστηκε σε μια εκκεντρική συνέντευξη στο DealBook Summit στη Νέα Υόρκη. Σε εκείνη την προηγούμενη εκδήλωση, ο Μασκ υπερηφανεύτηκε: «Θα είναι το μεγαλύτερο λανσάρισμα προϊόντος από οτιδήποτε άλλο στη Γη φέτος».

Σε έναν αμυδρά φωτισμένο χώρο εκδηλώσεων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Οστιν του Τέξας, ο Ιλον Μασκ ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους θαυμαστές λέγοντας: «Αυτό που έχουμε εδώ είναι ένα καλύτερο φορτηγό από ένα φορτηγό, ενώ είναι επίσης ένα καλύτερο σπορ αυτοκίνητο από ένα σπορ αυτοκίνητο στο ίδιο πακέτο».

Ο Μασκ είπε ότι το σώμα του Cybertruck από σκληρό χάλυβα είναι αλεξίσφαιρο και ότι τα παράθυρά του είναι «αδιάβροχα».

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να ρυμουλκήσει πάνω από 11.000 λίβρες, να επιταχύνει από 0 στα 60 μίλια την ώρα σε 2,6 δευτερόλεπτα και ότι διαθέτει ένα «υπερ-σκληρό» σύνθετο κρεβάτι που έχει μήκος 1,8 μέτρα και 1,2 μέτρα πλάτος. Πρόσθεσε ότι το όχημα αυτό θα «αλλάξει την εμφάνιση των δρόμων» και ότι «το μέλλον μοιάζει τελικά με το μέλλον».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δεν ανέφερε άμεσα την τιμολόγηση και το εύρος μπαταριών για το Cybertruck. Ο ιστότοπος της Tesla θα αποκάλυπτε ότι το βασικό μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς για το Cybertruck κοστολογείται τώρα περίπου 50% υψηλότερα από τα 40.000 δολάρια που αρχικά είχε στόχο η εταιρεία πριν από τυχόν φορολογικές ελαφρύνσεις ή άλλα κίνητρα.

Στη συνέχεια παρουσίασε πολλά «Cybertrucks παραγωγής» σε φανατικούς πελάτες που στο τέλος κάποιοι από αυτούς έφυγαν με ένα τέτοιο όχημα.

Στην παρουσίαση των εταιρικών αποτελεσμάτων τον Οκτώβριο, ο Μασκ είχε μια πιο προσεκτική προσέγγιση, λέγοντας: «Θα υπάρξουν τεράστιες προκλήσεις για την επίτευξη όγκου παραγωγής με το Cybertruck και, στη συνέχεια, για να γίνει θετική η ταμειακή ροή του Cybertruck». Είπε επίσης εκείνη την εποχή, ότι «σκάψαμε τον τάφο μας με την Cybertruck», επισημαίνοντας «μοναδικές προκλήσεις» στην παραγωγή και την κυκλοφορία αυτού του φορτηγού στην αγορά.

Από 60.990 δολάρια

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla, η εταιρεία θα πουλήσει το βασικό μοντέλο της οπισθοκίνητης έκδοσης του Cybertruck για περίπου 60.990 δολάρια και μια έκδοση «Cyberbeast» για 99.990 δολάρια, με την τετρακίνητη έκδοση να κοστίζει 79.900 δολάρια. Οι παραδόσεις στους πελάτες θα ξεκινήσουν για την έκδοση του τετρακίνητου οχήματος και το Cyberbeast το 2024, λέει ο ιστότοπος, και για το βασικό μοντέλο το 2025.

Το βασικό μοντέλο του Cybertruck με την πίσω κίνηση αναμένεται να έχει μπαταρία εμβέλειας 400 χιλιομέτρων περίπου και να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ την ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, και το τετρακίνητο Cybertruck αναμένεται να έχει αυτονομία 550 χιλιομέτρων και από 0 έως χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Το υψηλότερου επιπέδου Cyberbeast θα είχε την ταχύτερη επιτάχυνση και εμβέλεια 515 χλμ., εκτιμάται, με τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα.

Η Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά το Cybertruck —με το γωνιακό και άβαφο σκληρό ατσάλινο σώμα του— τον Νοέμβριο του 2019. Προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή του οχήματος θα ξεκινούσε το 2021 και το φορτηγό θα πωλούσε στην αρχική τιμή των 39.900 δολάρια με οπισθοκίνηση και περίπου 69.000 δολάρια για μια έκδοση τριών κινητήρων υψηλότερων προδιαγραφών, η οποία είναι πολύ πιο προσιτή από τις τιμές που ανέφερε η Tesla την Πέμπτη.

Η εταιρεία άρχισε να κάνει «κρατήσεις» 100 δολαρίων με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων για το Cybertruck μετά την αποκάλυψή του, και η εταιρεία είπε ότι έλαβε περισσότερες από ένα εκατομμύριο κρατήσεις από το ντεμπούτο του. Οι πελάτες πρέπει τώρα να καταβάλουν 250 δολάρια για να προχωρήσουν με μια παραγγελία Cybertruck, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024