Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσιμίκας που «άρπαξε» την ευκαιρία και η... αναγνώριση (pics, vids)

Ο Τσιμίκας που «άρπαξε» την ευκαιρία και η… αναγνώριση (pics, vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας, η μεγάλη ευκαιρία με τον τραυματισμό του Άντι Ρόμπερτσον, οι δύο ασίστ και η εμφάνιση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέλη του ροτέισον της Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες στον κόσμο της ομάδας και κυρίως έναν ποδοσφαιριστή που δίνει λύσεις στον Γιούργκεν Κλοπ και με το παραπάνω όποτε χρειαστεί.

Ο τραυματισμός του Άντι Ρόμπερτσον πριν από μερικές εβδομάδες και το γεγονός ότι θα μείνει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα, έφεραν στην… επιφάνεια τον Έλληνα αριστερό μπακ, ο οποίος είδε μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία και φαίνεται πως την έχει… αρπάξει από τα μαλλιά.

Η μεγάλη αναγνώριση του Κώστα Τσιμίκα

Ο «Τσίμι» από την ημέρα που χτύπησε ο Σκωτσέζος μπακ και τέθηκε νοκ-άουτ, είναι βασικός στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ, με εξαίρεση ένα παιχνίδι, την ισοπαλία με τη Λούτον (1-1), που έπαιξε 25 λεπτά περίπου. Τον τελευταίο μήνα έχει παίξει σε άλλα 4 ματς στην Premier League βασικός, ένα 45λεπτο στην ήττα στο Europa League με την Τουλούζ (3-2) και ακόμη ένα 90λεπτο στο Λιγκ Καπ στη νίκη με 2-1 επί της Μπόρνμουθ.

Σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός στην Premier League τον τελευταίο μήνα ο Τσιμίκας, η Λίβερπουλ μετράει μόνο νίκες, ενώ η μοναδική της απώλεια βαθμών είναι αυτή με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad» (1-1), όπου ο Έλληνας αμυντικός έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση του στην καριέρα του στους «κόκκινους».

Με τον Τσιμίκα στη σύνθεση της η Λίβερπουλ έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ στο πρωτάθλημα και αυτό από τους «πολίτες» και τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Μετά τις μέτριες πρώτες εμφανίσεις με Έβερτον (2-0) και Λούτον έχει βρει ρυθμό και στα ματς με Φόρεστ (3-0), Μπρέντφορντ (3-0) και Σίτι (1-1) ήταν εξαιρετικός δικαιώνοντας την επιλογή του Κλοπ να τον διατηρήσει στην ενδεκάδα.

Ο Κλοπ παραδέχτηκε ότι στα ματς με τις Μπρέντφορντ και Σίτι ειδικά ήταν εξαιρετικός, ενώ τον ετοιμάζει και για το ματς με Λίντσερ, αλλά και αυτό του πρωταθλήματος την Κυριακή κόντρα στη Φούλαμ στο Άνφιλντ. Ο Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει 11 ματς τη φετινή σεζόν, ενώ έχει μοιράσει τις 2 ασίστ στο ματς με την Μπρέντφορντ.

Η αναγνώριση από όλους και το «σβήσιμο» του Φόντεν

Ο Κλοπ μιλώντας για το παιχνίδι με την Λίντσερ για το Europa League έκανε ειδική μνεία στον Τσιμίκα και στις εμφανίσεις του, ενώ και ο κόσμος της Λίβερπουλ υποκλίθηκε στη φανταστική εμφάνιση που έκανε στο «Etihad» σβήνοντας τον Φιλ Φόντεν από την αριστερή πλευρά, που δεν κατάφερε να απειλήσει.

Συγκεκριμένα, ο «Τσίμι» κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε και κυρίως δεν επέτρεψε να γίνει επικίνδυνος από τη δική του πλευρά, σε καμία περίπτωση, σε μια φάση της σεζόν που είναι σε δαιμωνιώδη κατάσταση.

Η εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, φρόντισε να εμπνέει ψυχραιμία, αφού αυτό έβγαζε κάθε του κίνηση στον αγωνιστικό χώρο και η ηρεμία με την οποία μπορούσε να μοιράσει την μπάλα, ακόμα και σε καταστάσεις πίεσης από τους «πολίτες» δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο «Τσίμι» είχε αναφέρει πως τον είχε προβληματίσει ιδιαίτερα η εικόνα του μετά και το λάθος που είχε κάνει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τουλούζ (3-2), είχε επηρεαστεί ψυχολογικά, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει και να πραγματοποιήσει δύο σερί φανταστικές εμφανίσεις με Μπρέντφορντ και Σίτι, με αποτέλεσμα να είναι από εδώ και πέρα το μεγάλο φαβορί για την ενδεκάδα, ελλείψει και του Ρόμπερτσον.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ μάλιστα υποκλίθηκαν στον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες στο εκτός έδρας ματς με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, όντας ανίκητος τόσο απέναντι στον Φόντεν τον οποίο «έσβησε», αλλά και απέναντι στον Μπερνάρντο Σίλβα και γενικότερα όποιον κινούνταν στην πλευρά του.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024