Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπούα Νέα Γουινέα: Επιφανειακός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στα ανοιχτά του λιμανιού Γουίγακ

Παπούα Νέα Γουινέα: Επιφανειακός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στα ανοιχτά του λιμανιού Γουίγακ

Ο σεισμός των 6,5 Ρίχτερ που χτύπησε την Παπούα Νέα Γουινέα ήταν επιφανειακός και το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 12 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά του λιμανιού Γουίγακ, στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε πως ήταν περίπου 12 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Δεν υφίσταται απειλή για πρόκληση τσουνάμι

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) ανακοίνωσε πως δεν υφίσταται απειλή για πρόκληση τσουνάμι μετά τον σεισμό στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Νωρίτερα, η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι σε παράκτιες περιοχές της Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στον «Δακτύλιο της Φωτιάς»

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην Παπούα Νέα Γουινέα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του σεισμικού «Δακτυλίου της Φωτιάς» – ένα τόξο έντονης τεκτονικής δραστηριότητας που εκτείνεται στη Νοτιοανατολική Ασία και σ’ όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Αν και σπάνια σημειώνονται εκτεταμένες ζημιές στα αραιοκατοικημένα υψίπεδα της ζούγκλας, μπορεί να προκληθούν καταστροφικές κατολισθήσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024