Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποκάλεσε «Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς» την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα.

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες αποκάλεσε «Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς» την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Για πρώτη φορά ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Γάζα. «Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς» αποκάλεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες είναι «μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς, έστω και αν δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του θύλακα που την χρειάζονται», δήλωσε απόψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς εν μέσω του ζόφου και του πολέμου και ελπίζω ότι θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε (τις παραδόσεις) ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας που υποφέρουν τόσο, γνωρίζοντας ότι, ακόμη και με αυτόν τον πρόσθετο χρόνο, θα είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε όλες τις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γκουτέρες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα, ώστε να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ουσιαστικά η πίεση ασκείται προς την κατεύθυνση της επαρκούς ανθρωπιστική βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τον UNWRA έφτασε στην Βόρεια Γάζα

Χθες, η ανθρωπιστική βοήθεια από την Υπηρεσία Έργων και Αρωγής για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή ή UNWRA, ανακοίνωσε πως παραδόθηκε πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια στην βόρεια Γάζα. Περιελάμβανε ξηρά τροφή, σκηνές, νερό και έκτακτες ιατρικές προμήθειες. Σημειολογικά ήταν η πρώτη αποστολή καθαρού νερού στην βόρεια Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024