Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάποιος τον φώναξε… Σεμπάστιαν

Κάποιος τον φώναξε… Σεμπάστιαν

Η Στουτγκάρδη του Σεμπάστιαν Χένες φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 27 βαθμούς μετά από δώδεκα αγωνιστικές και τίποτε δεν θυμίζει την περσινή καταστροφική περίοδο.

«Από την κόλαση στον παράδεισο». Πόσες και πόσες φορές δεν έχει βρει εφαρμογή ο συγκεκριμένος τίτλος για να περιγράψει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή την γενικότερη κατάσταση μιας ομάδας.

Δίνοντας έμφαση βεβαίως στην αλλαγή συναισθημάτων και στην αντιμετώπιση (με επιτυχία) δυσκολιών και εμποδίων που φάνταζαν ανυπέρβλητα.

Κι όταν λέμε ανυπέρβλητα δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για να περιγράψει τον όρο, από την ιστορία της Στουτγκάρδης τους τελευταίους έξι μήνες.

Γιατί μια ματιά στην βαθμολογία της φετινής Μπουντεσλίγκα φανερώνει την εντυπωσιακή εικόνα της γερμανικής ομάδας, ωστόσο για να καταλάβει κάποιος τι έχει κατορθώσει η Στουτγκάρδη θα πρέπει να κάνει ένα «ταξίδι στο χρόνο» γυρίζοντας στον Μάιο του 2023.

Η σωτηρία στα μπαράζ

Στην τελευταία αγωνιστική της περσινής Μπουντεσλίγκα λοιπόν, μία ισοπαλία στο παιχνίδι με την Χόιφενχαϊμ (1-1) αποδείχθηκε «ανάσα ζωής» για την Στουτγκάρδη. Ήταν ένας βαθμός – χρυσάφι που έδινε την δυνατότητα για μιαν ακόμα ζαριά.

Η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία θα κρίνονταν σε αγώνες μπαράζ με το Αμβούργο. Οι Σουηβοί κατάφεραν με δυο νίκες να εξασφαλίσουν την σωτηρία και είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

«Εκτόξευση» μ’ έναν οπαδό στον πάγκο

Η Στουτγκάρδη έσωσε την περσινή χρονιά με μια κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική και δεν ήταν άλλη από την αλλαγή προπονητή.

Ο Σεμπάστιαν Χένες ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά την απόλυση του Μπρούνο Λαμπαντία και όλα άλλαξαν στην Στουτγκάρδη, καθώς το «θαύμα» έγινε.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της ομάδας γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένος με την Στουτγκάρδη» είχε τονίσει ο 41χρονος τεχνικός την μέρα της ανακοίνωσης της συνεργασίας με την γερμανική ομάδα.

Αν χάρηκε μία ο Χένες χάρηκαν εκατό οι οπαδοί του γερμανικού συλλόγου, με τα όσα βλέπουν την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τρίτη θέση και εντυπωσιακή πορεία

Έχει γίνει (και δικαιολογημένα) μεγάλη κουβέντα στην Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη για την εντυπωσιακή πορεία της Λεβερκούζεν στην φετινή Μπουντεσλίγκα.

Η Μπάγερ τα έχει σαρώσει όλα αλλά δεν είναι η μοναδική έκπληξη στο γερμανικό πρωτάθλημα καθώς υπάρχει και η Στουτγκάρδη, που έχει τρελάνει πολύ κόσμο με την πορεία της.

Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 27 βαθμούς μετά από δώδεκα αγωνιστικές και τίποτε δεν θυμίζει την περσινή καταστροφική περίοδο.

Τα πάντα έχουν αλλάξει στην «βασίλισσα» του γερμανικού νότου και τα νερά έχουν ηρεμήσει στον ποταμό Νέκαρ. Το μέλλον «δείχνει» το παρελθόν και στην Στουτγκάρδη σκέφτονται τα μεγαλεία του 2007.

Το τελευταίο πρωτάθλημα

Η Στουτγκάρδη στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για τελευταία φορά το 2007 και έκτοτε η πορεία της ήταν καθοδική. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η γερμανική ομάδα την έφεραν σε δεινή θέση και η αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα 16 χρόνια δεν θύμιζαν σε τίποτα τα περασμένα μεγαλεία.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο Σεμπάστιαν Χένες πρωτοστατεί στην «επιστροφή στο μέλλον». Είναι αυτός που διαμορφώνει μια νέα εικόνα, είναι αυτός που θέλει να οδηγήσει την Στουτγκάρδη από τον πάτο του βαρελιού στην κορυφή.

Είναι αναμφίβολα ο αναμορφωτής ενός ισχυρού brand name στο γερμανικό ποδόσφαιρο και κάνει το όνειρο πραγματικότητα για μια ομάδα που πέρασε πολλά αλλά έμεινε όρθια.

Η ομάδα του Χένες επικράτησε χθες εκτός έδρας της Άιντραχτ με 2-1 και σχεδόν 6.000 οπαδοί της ταξίδεψαν στην Φρανκφούρτη για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Οι θύμησες κάνουν «στάση» στο 2007 και το ερώτημα είναι, «επαναλαμβάνεται η ιστορία»;

Κάποιος τον φώναξε Σεμπάστιαν, στις όχθες του Νέκαρ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024