Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συγκινεί πατέρας που επανενώθηκε με την οικογένειά του - «Είμαι χαρούμενος»

Ισραήλ: Συγκινεί πατέρας που επανενώθηκε με την οικογένειά του – «Είμαι χαρούμενος»

Η 34χρονη Ντόρον, 2χρονη Αβίβ και η 5χρονη Ραζ είχαν απαχθεί από τους μαχητές της Χαμάς το «μαύρο» Σάββατο της 7η Οκτωβρίου, ενώ βρίσκονταν σε επίσκεψη στη γιαγιά τους στο κιμπούτς Nιρ Οζ

Μικρά παιδιά και μητέρες, που επί 48 ημέρες η Χαμάς κρατούσε ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας επέστρεψαν χθες (24/11) σε εδάφη του Ισραήλ.

Η επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Πύλες του Παραδείσου» που έχει ως στόχο να απελευθερώσει και τους 237 ομήρους που έχουν απαχθεί από τις 7 Οκτωβρίου έκανε την Παρασκευή το πρώτο βήμα.

Η οικογένεια του Γιόνι Άσερ είναι μία από αυτές που επανενώθηκε. Η σύζυγός του, Ντόρον, και οι δύο του κόρες Αβίβ και Ραζ, 2 και 5 ετών αντίστοιχα, επέστρεψαν στην αγκαλιά του και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Οι τρεις τους είχαν συλληφθεί από τη Χαμάς το «μαύρο» Σάββατο της 7η Οκτωβρίου, ενώ βρίσκονταν σε επίσκεψη στη γιαγιά τους στο κιμπούτς Nιρ Οζ.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολες μέρες»

«Η οικογένειά μου, η Ντόρον, η Ραζ και η Αβίβ επέστρεψαν στο σπίτι από την αιχμαλωσία. Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω την οικογένειά μου να αναρρώσει από το τραύμα και την τρομερή δοκιμασία που έχουμε υποστεί, όλα για χάρη των παιδιών μας και της Ντόρον», δήλωσε ο Γιόνι Άσερ.

Και πρόσθεσε: «Μολονότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολες μέρες, θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου στους γιους μας, που υπέστησαν μεγάλα δεινά, καθώς και στον Ισραηλινό Στρατό, την ισραηλινή κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας για τις αφοσιωμένες προσπάθειές τους. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον υπέροχο λαό του Ισραήλ για την αμέριστη υποστήριξή του».

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι και ο τελευταίος όμηρος θα επιστρέψει σπίτι του»

Επίσης, ο Άσερ θέλησε να ευχαριστήσει το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων, που αποτελείται από «ιδιώτες που άφησαν τα πάντα – οικογένειες, καριέρες – και έδωσαν όλο το χρόνο, την ενέργεια, το αίμα και την ψυχή τους με στόχο να σώσουν την οικογένειά μου».

«Είμαι χαρούμενος που πήρα την οικογένειά μου πίσω…Αλλά δεν γιορτάζω, δεν θα γιορτάσω μέχρι να επιστρέψει και ο τελευταίος από τους ομήρους. Θέλω να τονίσω ότι τα παιδιά μας, οι πατέρες μας, οι μητέρες μας, οι αδερφές μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία. Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι καρδιές είναι ραγισμένες αυτή τη στιγμή και θέλω να βεβαιωθώ ότι και ο τελευταίος όμηρος θα επιστρέψει σπίτι του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιόνι Άσερ.

Ο Γιόνι Άσερ με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του

Οι πρώτοι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά και έξι ηλικιωμένες γυναίκες.

    1. Χάνα Κατζίρ, 77 ετών
    2. Μάργκαλιτ Μοζές, 77 ετών
    3. Γιάφα Αντέρ, 85 ετών
    4. Χάνα Πέρι, 79 ετών
    5. Αντίνα Μόσε, 72 ετών
    6. Ντανιέλε Αλόνι, 44 ετών και Εμίλια Αλόνι, 5 ετών
    7. Ρούθι Μοντέρ,78 ετών, Κέρεν Μοντέρ, 54 ετών, και Οχάντ Μοντέρ, 9 ετών
    8. Αβίβ Ασέρ, 2 ετών, Ραζ Ασέρ, 5 ετών και Ντορόν Κατζ-Ασέρ, 34 ετών.

Ανάμεσα στους 13 ομήρους είναι τρία μέλη της οικογένειας Μούντερ: η γιαγιά Ρούτι Μούντερ, 78 ετών, η μαμά Κέρεν Μούντερ, 55 ετών και ο 0χρονος Όχαντ. Ο σύζυγος της Ρούτι παραμένει στη Γάζα, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Σημειώνεται ότι από τη Χαμάς απελευθερώθηκαν επίσης 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος. Στον αντίποδα, το Ισραήλ αποφυλάκισε 39 Παλαιστινίους, εκ των οποίων 24 γυναίκες και 15 παιδιά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024