Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δομινικανή Δημοκρατία: Σε τουλάχιστον 24 ανήλθαν οι νεκροί από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις

Δομινικανή Δημοκρατία: Σε τουλάχιστον 24 ανήλθαν οι νεκροί από τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις

«Αυτοί που δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή πρέπει να αρχίσουν να την πιστεύουν», είπε ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας για τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα του.

Οι αρχές κήρυξαν χθες Δευτέρα «τριήμερο εθνικό πένθος» αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα των καταστροφών εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη Δομινικανή Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες, καθώς κατά νεότερο επίσημο απολογισμό οι νεκροί έφθασαν τους 24.

«Κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος καθ’ άπασα την επικράτεια της Δομινικανής Δημοκρατίας (…) εξαιτίας των θανάτων που προκάλεσαν τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα» στη χώρα της Καραϊβικής, αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε χθες από τις υπηρεσίες του αρχηγού του κράτους Λουίς Αμπιναδέρ.

Σχεδόν όλες οι επαρχίες της χώρας παρέμεναν ακόμη χθες σε κατάσταση συναγερμού

Περίπου 17.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από ζώνες υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης (COE).

Σχεδόν όλες οι επαρχίες της χώρας (31 από τις 32) παρέμεναν ακόμη χθες σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκαν χθες στους 24 από 21 το βράδυ της Κυριακής. Τέσσερις από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν υπήκοοι των ΗΠΑ και άλλοι τρεις υπήκοοι Αϊτής, σύμφωνα με το COE, που προειδοποίησε πως ο απολογισμός ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Εννιά από τους 21 θανάτους καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν τοιχίο κατέρρευσε πάνω σε οχήματα στη λεωφόρο της 27ης Φεβρουαρίου, μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες του Σάντο Ντομίνγκο (κεντρική φωτογραφία, επάνω, από το X).

Διακοπές ρεύματος και νερού

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανακοινώθηκε πως θα παραμείνουν κλειστά ως αύριο Τετάρτη, προκειμένου «να εγγυηθούμε την ασφάλεια των παιδιών και των νέων», σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου Αμπιναδέρ.

Ο αρχηγός του κράτους απέδωσε τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην κλιματική αλλαγή.

«Αυτοί που δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή πρέπει να αρχίσουν να την πιστεύουν», είπε προχθές Κυριακή ο κ. Αμπιναδέρ, μιλώντας για «εκτεταμένες και μεγάλες» ζημιές, αλλά χωρίς να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Οι βροχοπτώσεις είχαν εξάλλου αποτέλεσμα να αναφερθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Στα τέλη Αυγούστου, το πέρασμα της καταιγίδας Φραγκλίνος από τη Δομινικανή Δημοκρατία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους, άλλος ένας είχε κηρυχθεί αγνοούμενος, ενώ κάπου 3.000 πολίτες είχε χρειαστεί ν’ απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024