Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καταγγέλλουν επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που απομάκρυνε εργαζόμενους από το Αλ Σίφα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καταγγέλλουν επίθεση σε αυτοκινητοπομπή που απομάκρυνε εργαζόμενους από το Αλ Σίφα

Κατά την επίθεση ένας συγγενής υπαλλήλου των MSF σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε. Το νοσοκομείο χαρακτηρίζεται πλέον μη λειτουργικό   

Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières), που απομάκρυνε Παλαιστινίους υπαλλήλους της και τα μέλη των οικογενειών τους από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, κατήγγειλαν οι MSF.

«Στις 18 Νοεμβρίου 2023, ένας συγγενής υπαλλήλου των MSF σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε κατά την επίθεση σε αυτοκινητοπομπή μας που επιχειρούσε να απομακρύνει 137 ανθρώπους – Παλαιστίνιους εργαζόμενους για τους MSF και τις οικογένειές τους. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την εσκεμμένη επίθεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο Αλ Σίφα συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα, με το προσωπικό, τους ασθενείς και τους συγγενείς αυτών να παρακαλούν για διάσωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ώρες ενδελεχή αξιολόγηση του νοσοκομείου και εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί.

Τόσο ο ΠΟΥ, όσο και το υπουργείο Υγείας της Χαμάς χαρακτηρίζουν το Αλ Σίφα πλέον μη λειτουργικό.

Στο νοσοκομείο παραμένουν 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και 291 ασθενείς

«Η έλλειψη καθαρού νερού, καυσίμων, φαρμάκων, τροφίμων και άλλης βασικής βοήθειας τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχει προκαλέσει την ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας του νοσοκομείου Al-Shifa – που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο, πιο προηγμένο και καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο παραπομπής στη Γάζα – ως ιατρικής μονάδας»,  επισημαίνει ο ΠΟΥ.

Και προσθέτει: «Η ομάδα παρατήρησε ότι λόγω της κατάστασης ασφαλείας, ήταν αδύνατο για το προσωπικό να πραγματοποιήσει αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων στο νοσοκομείο. Οι διάδρομοι και οι χώροι του νοσοκομείου ήταν γεμάτοι με ιατρικά και στερεά απόβλητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης».

»Οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό με το οποίο συνομίλησαν ήταν τρομοκρατημένοι για την ασφάλεια και την υγεία τους και παρακαλούσαν για εκκένωση. Το νοσοκομείο Αλ Σίφα δεν μπορεί πλέον να δεχτεί ασθενείς, με τους τραυματίες και τους ασθενείς να κατευθύνονται πλέον στο σοβαρά υπερφορτωμένο και ελάχιστα λειτουργικό νοσοκομείο της Ινδονησίας».

Σημειώνεται ότι μέσα στο νοσοκομείο παραμένουν 25 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και 291 ασθενείς, ενώ «αρκετοί ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 2-3 ημέρες λόγω της διακοπής των ιατρικών υπηρεσιών. Στους ασθενείς περιλαμβάνονται 32 μωρά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, δύο άτομα σε εντατική θεραπεία χωρίς αερισμό και 22 ασθενείς με αιμοκάθαρση, των οποίων η πρόσβαση στη σωτήρια θεραπεία έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024