Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργάνωση λιμενεργατών της Βαρκελώνης αρνείται οποιαδήποτε φορτοεκφόρτωση όπλων προς το Ισραήλ

Οργάνωση λιμενεργατών της Βαρκελώνης αρνείται οποιαδήποτε φορτοεκφόρτωση όπλων προς το Ισραήλ

Η Οργάνωση των Λιμενεργατών της Βαρκελώνης ανακοίνωσε πως κανένας εργαζόμενος δεν θα φορτώσει όπλα προς το Ισραήλ. Στην Τακόμα λιμάνι στην Ουάσινγκτον, διαδηλωτές εμπόδισαν φορτίο προς το Ισραήλ.

Η Οργάνωση των Λιμενεργατών της Βαρκελώνης (OEPB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη δραστηριότητα πλοίων που περιέχουν πολεμικό υλικό».

Σε ανακοίνωσή τους, οι λιμενεργάτες του λιμανιού της Βαρκελώνης εξήγησαν ότι με την απόφασή τους αυτή επιδιώκουν να «προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό» και να αποφύγουν τη «θυσία» του.

Σε όλο τον κόσμο εργαζόμενοι και εργάτες αντιδρούν στην φόρτωση όπλων προς το Ισραήλ

Με τον τρόπο αυτό, η οργάνωση έδειξε τη δέσμευσή της για τον σεβασμό και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «τα οποία φαίνεται να έχουν ξεχαστεί από τις χώρες που έχουν υπογράψει» την οικουμενική διακήρυξη και τα οποία «παραβιάζονται σήμερα στην Ουκρανία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη».

Οι λιμενεργάτες του λιμανιού της Βαρκελώνης επανέλαβαν την «απόλυτη απόρριψη κάθε μορφής βίας» και «ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αναζήτηση ειρηνικών λύσεων» τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Γάζα, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ως αντίδραση στην επίθεση της Χαμάς έχουν ήδη προκαλέσει περίπου 10.000 θανάτους.

Εκτός από την απόρριψη των εξοπλιστικών πλοίων, η OEPB κάλεσε τον ΟΗΕ να «σταματήσει τη συνενοχή του μέσω της αδράνειας ή της παραμέλησης των καθηκόντων του και να ανακτήσει το πνεύμα και τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε, με την ειρήνη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα να είναι τρεις από τους κύριους άξονές του».

Μπλόκο από στεριά και θάλασσα

Αυτόχθονες ακτιβιστές, μαζί με Δημοκρατικούς, αντιεξουσιαστές και διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων εμπόδισαν ένα φορτίο όπλων προς το Ισραήλ να φύγει από το λιμάνι της Τακόμα με το πλοίο Cape Orlando με αποκλεισμό από στεριά και θάλασσα.

Τουλάχιστον 100 διαδηλωτές είχαν αποκλείσει την είσοδο του λιμανιού από νωρίς τη Δευτέρα.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024