Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θανάσης Κατερινόπουλος: «Η ΕΛ.ΑΣ νοσεί βαρέως. Να τεθεί κάτω από διακομματικό έλεγχο»

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Η ΕΛ.ΑΣ νοσεί βαρέως. Να τεθεί κάτω από διακομματικό έλεγχο»

Εικόνες ωμής βίας σημειώθηκαν στον σταθμό «Μοναστηράκι» το βράδυ της Τετάρτης μετά το πέρας της αντιφασιστικής πορείας στο Νέο Ηράκλειο, όταν ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αντιφασίστες μέσα σε συρμό

Μέλη ακροδεξιάς ομάδας εισέβαλαν σε βαγόνι τρένου στον σταθμό «Μοναστηράκι» και επιτέθηκαν σε άτομα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση του Νέου Ηρακλείου.

Μάλιστα, δε δίστασαν να ρίξουν εύφλεκτο υγρό μέσα στο βαγόνι, φωνάζοντας «κάψ’ τους ρε!».

Σχολιάζοντας το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει τα έκτροπα, ο ταξίαρχος ε.α, Θανάσης Κατερινόπουλος, έκανε λόγο για παθογένειες.

«Μπορεί να είχαμε νεκρούς»

Τραυματίας από την επίθεση

«Η αστυνομία, να πω νοσεί βαρέως, είναι βαριά λέξη, αλλά νοσεί. Το θετικό είναι ότι αυτήν τη φορά κατόρθωσαν να αποτρέψουν την είσοδο 21 Ιταλών στο αεροδρόμιο σε σχέση με τους Κροάτες το καλοκαίρι» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι ότι πήραν κάποια μέτρα στα κρίσιμα σημεία, στους σταθμούς, και εκεί δεν έγιναν επεισόδια, αλλά αυτοί που ασχολούνται με τον σχεδιασμό των μέτρων, οι επιχειρησιακοί, πρέπει να διακρίνονται και από την προβλεπτικότητα γιατί απεδείχθη ότι οι υπόλοιποι σταθμοί δεν είχαν απολύτως τίποτα. Αυτό είναι ένα λάθος των ανθρώπων που σχεδίασαν αυτά τα μέτρα, ένα έλλειμμα. Δείχνει έλλειμμα πείρας».

Ο ταξίαρχος ε.α. τόνισε ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό στο βαγόνι, μπορεί να «είχαμε νεκρούς και τραυματίες».

Βίντεο με την επίθεση:

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε ΕΔΕ, και καλά έκανε, για τον ξυλοδαρμό του συλληφθέντα στη Βικτώρια αλλά για όλο τον σχεδιασμό των μέτρων και την αποτυχία σε αυτό το επίπεδο, δε μιλάει κανένας. Όταν σχεδιάζεις θα λάβεις υπόψιν τα πάντα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Να τεθεί κάτω από διακομματικό έλεγχο»

Για να διορθωθούν οι παθογένειες στην ΕΛ.ΑΣ, «θα πρέπει να τεθεί η λειτουργία της κάτω από διακομματικό έλεγχο» επισήμανε ο ίδιος.

«Η λειτουργία της Αστυνομίας είναι ένας πυλώνας της Δημοκρατίας, είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε. Θα πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί η λειτουργία της κάτω από διακομματικό έλεγχο και να σταματήσουν οι πολιτικοί ταγοί αυτού του υπουργείου να παρεμβαίνουν επιχειρησιακά. Δεν μπορεί να είναι ο κάθε υπουργός Προστασίας του Πολίτη δια πάσαν νόσον. Υπάρχουν πολλοί ‘yes men’ σε αυτήν τη χώρα και σε αυτούς τους χώρους» κατέληξε.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024