Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα συγκλονιστικά βίντεο από την χθεσινή επίθεση ακροδεξιών στο Μοναστηράκι

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από την χθεσινή επίθεση ακροδεξιών στο Μοναστηράκι

Στο στόχαστρο βρέθηκε βαγόνι συρμού του ΗΣΑΠ γεμάτο επιβάτες

Οι εικόνες και τα πλάνα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη χθεσινή επίθεση ακροδεξιών στον σταθμό «Μοναστηράκι» του ΗΣΑΠ καθηλώνουν και τρομάζουν.

Επιβάτες βαγονιού έγιναν θεατές και αποδέκτες ωμής και οργανωμένης βίας, από ομάδα περίπου 30 με 40 ατόμων, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in, μέλη της ακροδεξιάς ομάδας Propatria εισέβαλε στο βαγόνι του τρένου στον σταθμό Μοναστηράκι και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα επιτέθηκαν σε άτομα που επέστρεφαν από την συγκέντρωση του Νέου Ηρακλείου.

Τα μέλη της εθνικιστικής ομάδας Propatria καλούσαν την Τετάρτη σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, καθώς σήμερα ολοκληρώνονταν 10 χρόνια από τους θανάτους των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Μάλιστα ανήρτησαν σχετικό υλικό στη σελίδα τους στο X.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, με μία γυναίκα να μεταφέρεται στο Γεννηματάς. Πολλές ήταν και οι υλικές φθορές που προκλήθηκαν. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους έντρομους επιβάτες να απομακρυνθούν από το σημείο.

Τραυματισμένη και σε σοκ επιβάτισσα του συρμού

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό».

Τραυματισμένη επιβάτισσα

Έπειτα οι ακροδεξιοί ανενόχλητοι διέφυγαν στα γύρω στενά, με πολλούς από αυτούς να μεταβαίνουν προς το Θησείο.

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του βαγονιού:

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη τη στιγμή στην πλατεία ήταν παρούσες μονάχα δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Περίπου μισή ώρα μετά κατέφθασαν κι άλλοι αστυνομικοί και ξεκίνησαν έρευνα στους συρμούς.

Δείτε εικόνες:

Εικόνα μετά την επίθεση

Προκλήθηκαν αρκετές υλικές φθορές

Γαλλικό φασιστικό κανάλι στο telegram δείχνει βίντεο με τους ακροδεξιούς

Οι επιθέσεις και τα βίντεο από τους ακροδεξιούς στο σταθμό στο Μοναστηράκι αναπαράγονται από γαλλικό φασιστικό κανάλι στο telegram.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο «Ελ. Βενιζέλος» οι οποίοι είχαν ταξιδέψει με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να παραβρεθούν συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομική βία

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, αντιφασίστες πήραν το τρένο από το Νέο Ηράκλειο, με ορισμένους από αυτούς να κατεβαίνουν στον σταθμό Βικτώρια, όπου προκάλεσαν ζημιές και πέταξαν πέτρες και καδρόνια κατά αστυνομικών, σπάζοντας και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ να έχουν συλλάβει ένα άτομο, να το έχουν ρίξει στο έδαφος και να το έχουν ακινητοποιήσει, ενώ τον γρονθοκοπούν.

Με το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει τις καταγγελίες και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σοκάρει σε ότι αφορά την συμπεριφορά των ένστολων, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε κατεπείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

Μάλιστα για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας τα εξής:

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορεί από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024