Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Γιατί το Ισραήλ χάνει το πλεονέκτημα του κατά την χερσαία εισβολή

Γάζα: Γιατί το Ισραήλ χάνει το πλεονέκτημα του κατά την χερσαία εισβολή

Το Ισραήλ παρά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και την μεγάλη δύναμη πυρός και επιτήρησης, έχει αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα σε αυτά που αφορούν την χερσαία επέμβαση.

Ο Εζάζ Χαϊντέρ, στρατιωτικός αναλυτής, λέει ότι με τη «χερσαία εισβολή» στην Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ «χάνει σταδιακά το πλεονέκτημα» του έναντι της Χαμάς.

Με μια μικρή αλλά πολύ συγκεκριμένη δήλωσή του ο στρατιωτικός αναλυτής υπέδειξε κάποιες από τις πιο σημαντικές αδυναμίες της χερσαίας εισβολής οι οποίες θα υπογραμμιστούν από τα ντοκουμέντα.

«Η αστική μάχη μπορεί να έχει πολλές παγίδες» δήλωσε ο Haider στο Al Jazeera

Παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρό στρατιωτικά και τεχνολογικά, το Ισραήλ είναι βέβαιο ότι θα χάσει το «ασύμμετρο πλεονέκτημά» του σε μια χερσαία επιχείρηση (την στρατιωτική και αριθμητική υπεροπλία του), διότι τώρα «θα πας πρόσωπο με πρόσωπο, άνθρωπος με άνθρωπο, δρόμος με δρόμο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χερσαίας επέμβασης στην Γάζα

«Με τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πολλά χαλάσματα και έχει καταστρέψει πολλά κτίρια», είπε ο Χάιντερ.

Όμως μετά από λίγο, πρόσθεσε, τα τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα «γίνονται πολύ άχρηστα γιατί … πρέπει να καθαρίσεις τα χαλάσματα που δημιούργησες εξ αρχής και χρειάζεσαι πεζικό».

Η επεξήγηση και τα κωλύματα των τεθωρακισμένων

Αναλύοντας…το επιχείρημα του στρατιωτικού αναλυτή, αρχικά ας αναφερθεί το μεγάλο πλεονέκτημα του Ισραήλ, προβαίνει σε ισχυρούς βομβαρδισμούς, έχει drone και ελικόπτερα πολύ κοντά στα σημεία των επιχειρήσεων και μπορεί να προβεί σε διάσωση ή σε επίθεση εναντίον των οργανώσεων που πολεμούν στην Γάζα.

Οι επιχειρήσεις των τεθωρακισμένων γίνονται νύχτα, με πλεονέκτημα του Ισραήλ, καθώς είναι εξοπλισμένα με νυχτερινή όραση και θερμικές κάμερες, όπως και τα drone που περιπολούν πάνω από τα τεθωρακισμένα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής του Al Jazeera έχει δίκιο καθώς τα χαλάσματα που δημιουργεί η Ισραηλινή Αεροπορία ισοπεδώνοντας γειτονιές, αποτελούν κώλυμα για τα τεθωρακισμένα και για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι τεθωρακισμένες θηριώδεις μπουλντόζες για να ανοίξουν δρόμο στα χαλάσματα.

Από την καταστροφή ενός εκ των 22 οχημάτων που έχει χάσει σε λίγες ημέρες ο Ισραηλινός Στρατός από Al-Yassin 105.

Πρόκειται για πολύ μεγάλα και ογκώδη οχήματα που χρησιμοποιούνται για την διάνοιξη δρόμων και για το γκρέμισμα σπιτιών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη.

Το τεράστιο πλεονέκτημα των παλαιστινίων έχει ονοματεπώνυμο και φτιάχνεται στην Γάζα

Αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε για τους ισραηλινούς στρατιώτες από τη λεγόμενη επίλεκτη ταξιαρχία Givati, οι οποίοι εξοντώθηκαν όλοι χθες από την παλαιστινιακή αντίσταση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

O φόβος και ο τρόμος των Ισραηλινών ιλών τεθωρακισμένων και μεταφοράς προσωπικού, ονομάζεται Al-Yassin 105. Πρόκειται ουσιαστικά για RPG που παίρνουν διατρητικά βλήματα κατά τεθωρακισμένων.

Οι παλαιστίνιοι χρηιμοποιούν ανακυκλωμένο μέταλλο από τις γκρεμισμένες πολυκατοικίες για τους σωλήνες εκτόξευσης και εκρηκτικά για τις κεφαλές. Οι χειριστές των αντιαρματικών Al-Yassin φεύγουν με τον σωλήνα εκτόξευσης και 3-4 οβίδες και πηγαίνουν να στήσουν ενέδρα σε τεθωρακισμένα.

Οι απώλειες των Ισραηλινών είναι υπερβολικά πολλές σε τεθωρακισμένα, σε οχήματα μεταφορά προσωπικού και σε θωρακισμένες μπουλντόζες. Οι τελευταίες αν ακινητοποιηθούν πρέπει να γίνει ολόκληρη επιχείρηση να τις απομακρύνουν ή να τις ανατινάξουν καθώς ζυγίζουν πολλούς τόνους.

Στο τελευταίο σημείο της παραγωγής πριν την συσκευασία, οι κεφαλές του Al-Yassin βάφονται με αερογράφο.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024