Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσανατολικό: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επισκέφθηκε ο ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής

Μεσανατολικό: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επισκέφθηκε ο ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος πρόκειται να δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μαλίκι συναντήθηκε χθες Τετάρτη με αξιωματούχους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στη Χάγη, μεσούσης της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς (στη φωτογραφία του ICC, επάνω, ο Ριάντ αλ-Μαλίκι, αριστερά, με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Πιότρ Χοφμάνσκι).

«Σήμερα ο Δρ Ριάντ αλ-Μαλίκι (…) επισκέφθηκε το ΔΠΔ και είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον εισαγγελέα και τον γραμματέα του Δικαστηρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΠΔ.

Το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, αρνήθηκε να συνεργαστεί με την έρευνά του ή ν’ αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του

Την προηγούμενη, ο Μαλίκι είχε εκφράσει τη λύπη του για την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέναντι στις «σφαγές (…) που διαπράττει το Ισραήλ», το οποίο απάντησε στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου βομβαρδίζοντας αδιάκοπα τη Γάζα.

Η επίσκεψη του παλαιστίνιου διπλωμάτη δεν είχε ανακοινωθεί, αλλά βίντεο που μεταδόθηκε από το ΔΠΔ τον δείχνει να χαιρετά τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Πιότρ Χοφμάνσκι, τον γενικό εισαγγελέα Καρίμ Χαν και τον γραμματέα Οσβάλντο Ζαβάλα Χίλερ προτού ξεκινήσουν συνομιλίες.

Το ΔΠΔ αρνήθηκε να παράσχει περισσότερα στοιχεία για την επίσκεψη του Μαλίκι, ο οποίος πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί στη Χάγη.

Η γενική εισαγγελία ανέφερε τον Οκτώβριο ότι «συλλέγει συνεχώς πληροφορίες» για να υποστηρίξει την έρευνά της για την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ερευνα για τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το Δικαστήριο άρχισε επίσημη έρευνα το 2021 για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, κυρίως για εγκλήματα που φέρονται να διέπραξαν ισραηλινές δυνάμεις, η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε πως συγκρότησε ειδική ομάδα για να προωθήσει την έρευνα σε σχέση με την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το ΔΠΔ ιδρύθηκε το 2002, είναι το μόνο ανεξάρτητο διεθνές δικαστήριο που διεξάγει έρευνες για εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το Ισραήλ, που δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, αρνήθηκε να συνεργαστεί με την έρευνα ή ν’ αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024