Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες… α λα ιρανικά

Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες… α λα ιρανικά

«Pοζ» βίντεο αποκαλύπτουν την υποκρισία του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν, που απαντά με νέα καταστολή για το χιτζάμπ

Είναι ίσως το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να συμβεί στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, όπου το θεοκρατικό καθεστώς προβάλλει ως ο άτεγκτος θεματοφύλακας -μεταξύ άλλων- της ηθικής και των ισλαμικών αξιών.

Ένα «τσουνάμι» βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, ωστόσο, αποκαλύπτει μια βαθιά συστημική υποκρισία, σε μια χώρα όπου η ηγεσία της δεν δίστασε να πνίξει στο αίμα τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με αφορμή τη χρήση του χιτζάμπ.

Το πρώτο «χτύπημα» στον φαρισαϊσμό της, στα τέλη Ιουλίου, προκάλεσε μέγα σάλο.

Έδειχνε τον Ρεζά Σεκατί, διευθυντή του υπουργείου Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης στη βόρεια επαρχία Γκιλάν, να κάνει σεξ με άλλον άντρα, σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία επισύρει ακόμη και την θανατική ποινή.

Ο Ιρανός αξιωματούχος απομακρύνθηκε από το πόστο του και διετάχθη έρευνα.

Παρά όμως το γεγονός ότι η ηγεσία της Τεχεράνης εμφανίστηκε να «πέφτει από τα σύννεφα», για πολλούς στο Γκιλάν το βίντεο δεν προκάλεσε καν έκπληξη.

Υπήρχαν ήδη αναφορές για «άσεμνη συμπεριφορά» του Σεκατί και οι φήμες οργίαζαν για τις προτιμήσεις του σε νεαρά αγόρια, ενόσω ο ίδιος εξαντλούσε από το κυβερνητικό πόστο του κάθε όριο βαναυσότητας κατά γυναικών που δεν υπάκουαν στο νόμο της Σαρία.

Είχε ιδρύσει ακόμη και «ομάδα εργασίας για το χιτζάμπ και τη σεμνότητα», σε συντονισμό με τη διαβόητη πολιτοφυλακή Μπασίτζ και τους σκληροπυρηνικούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Δεν είναι όμως ο μόνος Ιρανός αξιωματούχος που βρέθηκε με «ροζ» σκάνδαλο στο «κάδρο».

Δημοσιοποιήθηκαν έκτοτε κι άλλα βίντεο, ανάλογου περιεχομένου, με έτερους «ευσεβείς».

Μεταξύ αυτών είναι ένας κληρικός μεσαίας βαθμίδας, επικεφαλής του τοπικού γραφείου ηθικής στο Γκιλάν, που απαθανατίζεται να κάνει σεξ με τον μπατζανάκη του, επίσης σιίτη κληρικό.

Η τελευταία προσθήκη στις «ροζ» αποκαλύψεις αγγίζει ακροθιγώς τον ίδιο τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ.

Έχει πρωταγωνιστή έναν έμπιστό του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό IRIB.

Φορέα, που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Αγιατολάχ.

Υποκρισία χωρίς ενδοιασμούς

Πρωταγωνιστής στο νέο βίντεο που διέρρευσε είναι ο Μουχάμαντ Μασουντιάφαρ, επικεφαλής των υπηρεσιών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του IRIB, με ανώτερο ρόλο στο τμήμα προώθησης της υποχρεωτικής χρήσης του χιτζάμπ.

Ήτοι της παραδοσιακής μουσουλμανικής μαντίλας, που καλύπτει στις γυναίκες τα μαλλιά και τον λαιμό.

Ήταν με μια τέτοια καλυμμένη μια υπάλληλος στον σταθμό, που απαθανατίζεται στο βίντεο να κάνει στοματικό και ισπανικό σεξ στον Ιρανό αξιωματούχο, μέσα στο γραφείο του.

Δεν την αποχωρίζεται, παρά τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ τους.

Αμφότεροι εν τω μεταξύ αναφέρεται ότι είναι μέλη της «αστυνομίας ηθικής» και έγγαμοι.

Η μοιχεία θα μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.

Όπως όμως ανέφερε ένα σχόλιο Ιρανού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «αυτό το βίντεο δείχνει πόση ασυλία μπορεί να σας εξασφαλίσει το χιτζάμπ!»…

Πράγματι, δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι του θεοκρατικού καθεστώτος εμπλέκονται σε σκάνδαλα «ηθικής διαφθοράς».

Έχουν υπάρξει και το παρελθόν διαρροές ανάλογων βίντεο, με συνήθη κατάληξη την απομάκρυνση των εμπλεκόμενων από τα πόστα που κατείχαν, χωρίς λογοδοσία, εν μέσω ενός συστημικού «πέπλου σιωπής».

Όμως τα νέα βίντεο δημοσιοποιούνται με καταιγιστικούς ρυθμούς, βγάζοντας στη φόρα την καθεστωτική υποκρισία, σε μια περίοδο που οι Ιρανοί διεκδικούν περισσότερες ελευθερίες και εκδημοκρατισμό.

Οι τελευταίες διαρροές γίνονται μέσα από ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram, το Radio Gilan, το οποίο διαχειρίζεται ο Πεϊμάν Πέιμπουντι, ένας Ιρανός δημοσιογράφος με έδρα τη Γερμανία.

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τη «διαφθορά αξιωματούχων του καθεστώτος».

Στην Τεχεράνη οι φήμες οργιάζουν για πιθανή συμμετοχή αξιωματούχων ασφαλείας στις αποκαλύψεις, ενδεχομένως στο πλαίσιο ενός υπόγειου πολέμου για πόστα εξουσίας ή διχόνοιας στους κόλπους του καθεστώτος.

Σε ένα δείγμα αμηχανίας μάλιστα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, έφτασε στο σημείο να επικρίνει το βίντεο με τον Ρεζά Σεγκατί, χαρακτηρίζοντας τη δημοσιοποίησή του παραβίαση του νόμου της Σαρία και στοχοποιώντας τον «αγγελιοφόρο».

«Κουκούλωμα»

Τούτων λεχθέντων, το καθεστώς της Τεχεράνης αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση με ένα νέο κρεσέντο αυταρχισμού και υποκρισίας, μέσω της περαιτέρω αυστηροποίησης του ενδυματολογικού κώδικα.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή μόλις ενέκρινε νομοσχέδιο, που προβλέπει ακόμη πιο σκληρή τιμωρία για τη μη χρήση του χιτζάμπ.

Έτσι, όσες Ιρανές κυκλοφορούν δημόσια με ακάλυπτη την κεφαλή θα τιμωρούνται εφεξής με φυλάκιση έως και 15 χρόνια, καθώς και πρόστιμο ύψους άνω των 5.000 ευρώ.

Οι αλλοδαπές που δεν συμμορφώνονται μπορεί να απελαθούν.

Η δε προσβολή γυναίκας που φορά χιτζάμπ θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και έξι μήνες και 74 βουρδουλιές.

«Πέπλο» ή μη στο φόντο των κυβερνητικών σεξουαλικών σκανδάλων, η ποινική μεταρρύθμιση γίνεται στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που πυροδότησε τον περασμένο Σεπτέμβριο η δολοφονία της Κούρδισσας Μαχσά Αμινί για μη σωστή χρήση του χιτζάμπ.

Υπό το βάρος της άγριας καταστολής, οι διαδηλώσεις έχουν πλέον κοπάσει.

Όμως πολλές Ιρανές αρνούνται να φορέσουν τη μαντίλα, ως πολιτική ανυπακοή.

Η δε «αστυνομία ηθών» έχει επιστρέψει δριμύτερη στους δρόμους, σε πείσμα των φημών που είχαν κυκλοφορήσει ότι όδευε προς την κατάργησή της.

Άλλα ένα δείγμα της καθεστωτικής υποκρισίας και αναλγησίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024