Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι: Νέα δίκη εναντίον εφημερίδας ταμπλόιντ

Πρίγκιπας Χάρι: Νέα δίκη εναντίον εφημερίδας ταμπλόιντ

Ο πρίγκιπας Χάρι θα προσφύγει κατά του εκδότη της εφημερίδας «The Sun» και του ομίλου NGN με τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να συγκεντρώσει πληροφορίες για εκείνον.

Ο πρίγκιπας Χάρι πήρε το «πράσινο φως» για μια ακόμη νομική μάχη, αυτή τη φορά εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ «The Sun».

Ο Χάρι ξεκίνησε για πρώτη φορά τη νομική του διεκδίκηση κατά του εκδότη της εφημερίδας ταμπλόιντ, Ρούπερτ Μέρντοχ, τον Σεπτέμβριο του 2019 για την παράνομη, όπως υποστηρίζει, συλλογή πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι δημοσιογράφοι και ιδιωτικοί ερευνητές που εργάζονταν για την εφημερίδα The Sun χρησιμοποίησαν παράνομες μεθόδους για να αποκτήσουν πληροφορίες για εκείνον.

Τον Απρίλιο, οι δικηγόροι του εκδότη προσήλθαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για να υποστηρίξουν ότι η καταγγελία του πρίγκιπα έχει παραγραφεί, καθώς πολλά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται έλαβαν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η απόφαση για τη δίκη

Την Πέμπτη ο δικαστής Τίμοθι Φάνκορτ έκρινε ότι μέρος της αγωγής μπορεί να προχωρήσει σε δίκη. Αλλά οι κατηγορίες που αφορούν την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων δεν θα προχωρήσουν.

Τον Μάρτιο του 2023, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε για πρώτη φορά μια υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ βασιλικών βοηθών και ανώτερων στελεχών της NGN. Τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν στο δικαστήριο και υποστηρίζουν πως ο πρίγκιπας Χάρι άργησε να προχωρήσει στη δίωξη λόγω της «μυστικής συμφωνίας» του ομίλου NGN και του αδελφού του Χάρι, Ουίλιαμ.

Επικαλέστηκε αυτό το πλαίσιο για να εξηγήσει γιατί δεν είχε ασκήσει την αγωγή του ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι δικηγόροι της NGN έχουν προηγουμένως αμφισβητήσει την ύπαρξη οποιασδήποτε μυστικής συμφωνίας.

Ο Χιού Γκραντ εναντίον της NGN

Ο ηθοποιός Χιού Γκραντ ήταν αυτός που ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη με τον NGN για παράνομη συλλογή πληροφοριών ενώ η το δικαστήριο αποφάσισε πως τον επόμενο Ιανουάριο η δίκη πρόκειται να προχωρήσει.

Ο Χάρι έχει εμπλακεί σε έξι νομικές μάχες στο Ανώτατο Δικαστήριο τους τελευταίους μήνες. Στις αστικές του δίκες έχει ασκήσει αγωγές κατά τριών μεγάλων εκδοτών εφημερίδων για παράνομης συλλογής πληροφοριών, καθώς και προσφυγές σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να τον εμποδίσει να πληρώνει ιδιωτικά για αστυνομική προστασία.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024