Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Στην Κομισιόν η υπόθεση της Άννας και οι καταγγελίες για misgendering από την ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Στην Κομισιόν η υπόθεση της Άννας και οι καταγγελίες για misgendering από την ΕΛ.ΑΣ

Η ερώτηση της Ολλανδής Ευρωβουλεύτριας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Άννας καθώς και οι καταγγελίες για misgendering από πλευρά της αστυνομίας.

Σε ερώτησή της η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια Σόφι Ιν’τ Βελντ θέτει ερωτήματα για τη στάση των Αρχών και των ΜΜΕ σχετικά με τα εγκλήματα σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Η ελληνική αστυνομία και τα ΜΜΕ αρνήθηκαν να σεβαστούν την ταυτότητα φύλου της ακόμα και μετά θάνατον», αναφέρει χαρακτηριστικά και ρωτάει:

«Μπορεί η Κομισιόν να επιβεβαιώσει την στενή της επαφή με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να βεβαιωθεί ότι λαμβάνει χώρα μια ενδελεχής έρευνα για το έγκλημα; – Συμπεριλαμβάνοντας και πρόταση για ευρωπαϊκή βοήθεια;».

«Θεωρεί η Κομισιόν πως το misgendering της δολοφονημένης τρανς γυναίκας είναι αντίθετο με τις ευρωπαϊκές αξίες και το νόμο κατά των διακρίσεων;».

Επικαλούμενη μάλιστα σχετική έρευνα του 2020, σημειώνει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ και ειδικά τα τρανς άτομα στην Ελλάδα έρχονται πιο συχνά αντιμέτωπα με εκτεταμένη βία και φοβούνται απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές.

«Τι έχει κάνει η Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια», ρωτάει επίσης η ίδια.

Η ΕΛ.ΑΣ για τις καταγγελίες για misgendering

Η ελληνική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις καταγγελίες ότι έκανε misgendering στην υπόθεση δολοφονίας της τρανς καλλιτέχνιδας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί εξέδωσαν ανακοίνωση παρουσιάζοντας την τρανς γυναίκα από την Κούβα ως άνδρα. Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλεται ότι αγνόησε τη σχετική νομοθεσία, ενώ επικρίνεται και για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις ορθές ορολογίες που αφορούν στις ταυτότητες φύλου και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ωστόσο, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Αστυνομία, σεβόμενη την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έχει αναλάβει δράσεις και προγράμματα για την εκπαίδευση του προσωπικού της, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα και την έκφραση του φύλου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

«Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα το αστυνομικό προσωπικό να σέβεται τις προτιμήσεις και τα προσωπικά αισθήματα των ατόμων καθώς και να χρησιμοποιεί ορθή γλώσσα αποφεύγοντας την κατάχρηση των φύλων ή την αναφορά σε άτομα με λανθασμένο τρόπο» επισημαίνει.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024