Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίνα Τέρνερ: Φόρος τιμής στη «βασίλισσα του Rock’n Roll» από την Κάμαλα Χάρις

Τίνα Τέρνερ: Φόρος τιμής στη «βασίλισσα του Rock’n Roll» από την Κάμαλα Χάρις

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στο Rolling Stone για την επιρροή της τραγουδίστριας στη ζωή της και των μελλοντικών γενεών.

Η Τίνα Τέρνερ πέθανε στις 24 Μαΐου, σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα, στίχους που θα σιγοτραγουδάμε και μουσικές στο ρυθμό των οποίων θα λικνιζόμαστε για χρόνια.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο της, η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απέτισε φόρο τιμής στη «Βασίλισσα του Rock & Roll».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο της στο Rolling Stone η Καμάλα Χάρις μίλησε για την επιρροή της τραγουδίστριας στη ζωή της και των μελλοντικών γενεών.

«Τα τραγούδια της είχαν τις ρίζες τους στην ελευθερία»

Η ίδια ξεκίνησε το αφιέρωμά της αφηγούμενη ότι η μητέρα της έπαιζε συχνά το «Proud Mary» καθώς μεγάλωνε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, κάτι που την έκανε να χορεύει και να τραγουδάει στο σαλόνι.

Συνέχισε, σημειώνοντας ότι η μουσική της Τέρνερ «μιλούσε μια παγκόσμια γλώσσα» – μια γλώσσα που η ίδια και εκατομμύρια άλλοι μπορούσαν «να καταλάβουν και να ταυτιστούν».

«Τόσα πολλά από τα τραγούδια της είχαν τις ρίζες τους στην ελευθερία, την ατομικότητα και την αυτοδιάθεση – σε μια εποχή που τέτοιες έννοιες ήταν ανύπαρκτες για τις μαύρες καλλιτέχνιδες», έγραψε η Χάρις στο άρθρο της, προτού συνεχίσει να απαριθμεί τις διακρίσεις της τραγουδίστριας, όπως η διπλή της εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame και οι νίκες στα Grammy για την ποπ, τη ροκ και την R&B μουσική.

Επίσης, η Χάρις σημείωσε ότι η τραγουδίστρια «ενέπνευσε» πολλούς αντιμετωπίζοντας εμπόδια όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ενδοοικογενειακή βία «με θάρρος και σθένος» εν μέσω της επιτυχίας της.

«Αυτές οι εμπειρίες έγιναν καύσιμο για τα ταξίδια τόσων άλλων – ακροατών τους οποίους ενέπνευσε με τα τραγούδια της για αγώνα και υπέρβαση», εξήγησε.

«Και σήμερα, η ζωή της παραμένει μια απόδειξη για όλους εκείνους που πιστεύουν σε αυτό που μπορεί να είναι, χωρίς να τους βαραίνει αυτό που υπήρξε», πρόσθεσε.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024