Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότιγχαμ: Στο δικαστήριο εμφνίστηκε ο κατηγορούμενος για τις τρεις δολοφονίες

Νότιγχαμ: Στο δικαστήριο εμφνίστηκε ο κατηγορούμενος για τις τρεις δολοφονίες

Ο δράστης επιπλέον παρέσυρε με ένα βαν τρεις πεζούς

Ένας άνδρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο σήμερα, Σάββατο (17/6) κατηγορούμενος για τρεις ανθρωποκτονίες, όπως μετέδωσε το BBC, έπειτα από επίθεση με μαχαίρι και με ένα βαν στο Νότιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς.

Ο Βάλντο Καλοκάνι, ηλικίας 31 ετών,κατηγορείται για την δολοφονία δύο φοιτητών, του Μπάρναμπι  Γουέμπερ και της Γκρέις Σάσι Ο’Μάλεϊ Κουμάρ και οι δύο ηλικίας 19 ετών και του Ίαν Ρόμπερτ Κόουτς, 65 ετών, στους οποίους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Ο 31χρονος προφυλακίστηκε καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να επιβεβαιώσει μονάχα το όνομά του, δίνοντας ένα ψευδώνυμο, το Άνταμ Μέντες, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Καλοκάνι κατηγορήθηκε επίσης για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, που σχετίζονται με τρία άτομα που παρασύρθηκαν από το βαν που οδηγούσε μετά την αιματηρή επίθεση.

Πρόκειται να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο του Νότιγχαμ στις 20 Ιουνίου.

Το χρονικό της επίθεσης

Οι δύο νεαροί φοιτητές δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν από νυχτερινή τους διασκέδαση. Έπειτα ακολούθησε η δολοφονία του 65χρονου άντρα προκειμένου να του κλέψει το βαν, με το οποίο παρέσυρε τρεις πεζούς.

Ο ένας μάλιστα εκ των τριών βρέθηκε πεσμένος στο πεζοδρόμιο σε κρίσιμη κατάσταση, με τους άλλους δύο να φέρουν πολλαπλά τραύματα.

Η αστυνομία αποκάλυψε προηγουμένως πως ο 31χρονος δράστης ήταν πρώην φοιτητής του Πανεπιστημίου του Nottingham.

Οι τρεις θάνατοι σκόρπισαν τη θλίψη στην πόλη και όχι μόνο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε συγκινητικές αγρυπνίες  στο πανεπιστήμιο την Τετάρτη και στη συνέχεια στην πλατεία στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη όπου συγγενείς απευθύνθηκαν στα πλήθη και απέτισαν φόρο τιμής στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο πατέρας του Γουέμπερ είπε στους συγκεντρωμένους ότι έχασε το «αγοράκι» του και ότι «η καρδιά του θα είναι μαζί σας για πάντα», ενώ ο πατέρας της Κουμάρ, ευχαρίστησε τους μαθητές που έδειξαν την αγάπη και το «δέσιμο» μεταξύ τους.

Ο 19χρονος φοιτητής Γουέμπερ ήταν πρωτοετής φοιτητής ιστορίας και δεινός αθλητής του κρίκετ, με τους συναθλητές και τους φίλους του να τον περιγράφουν ως «διασκεδαστικό, φιλικό και γεμάτο ζωή στα μαθήματα».

Η 19χρονη Κουμάρ από το βορειοανατολικό Λονδίνο, ήταν στο πρώτο έτος των σπουδών της στην ιατρική, ενώ έπαιζε χόκεϊ κορυφαίας κατηγορίας στο πανεπιστήμιο. Η οικογένειά της είπε ότι ήταν «μια λατρεμένη κόρη και αδερφή».

Ο 65χρονος Κόουτς εργαζόταν στην Ακαδημία Χάντινγκτον στο Νότιγχαμ και ήταν τέσσερις μήνες από τη συνταξιοδότησή του.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024