Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν... αποκεφάλισε τον «Χασάπη της Μαριούπολης»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν… αποκεφάλισε τον «Χασάπη της Μαριούπολης»

Ποιος θα πάρει τη θέση του Μιχαήλ Μιζίντσεφ ή αλλιώς του «Χασάπη της Μαριούπολης».

Τον Μιχαήλ Μιζίντσεφ τον είχαν αποκαλέσει «Χασάπη της Μαριούπολης», όμως ούτε αυτός γλίτωσε από τον «αποκεφαλισμό» από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, όπως το Newsweek, ο Ρώσος πρόεδρος τον «καρατόμησε» μόλις επτά μήνες αφού τον είχε διορίσει ως επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων της Μόσχας στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Μιζίντσεφ είναι ένας από αυτούς – αν όχι αυτός που έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του θεάτρου στη Μαριούπολη – μια απόφαση που, εν πολλοίς του χάρισε το διαβόητο παρατσούκλι του.

Στην αποπομπή του Μιζίντσεφ από τη θέση του αναφέρονται μια σειρά ΜΜΕ, θυμίζοντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης. Ο ίδιος είχε δώσει εντολή για αντίστοιχες βάρβαρες επιθέσεις στο Χαλέπι της Συρίας το 2015.

Η πληροφορία για την αποπομπή του Μιζίντσεφ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον πολεμικός ανταποκριτή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Αλεξάντερ Σλάντκοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«(σ.σ. Ο Μιζίντσεφ) είναι φίλος μου», είπε ο Σλάντκοφ και πρόσθεσε: «Τον σέβομαι πολύ. Πώς, τι, για ποιο λόγο (σ.σ. τον απέπεμψε ο Πούτιν ) – είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς. Θα μάθουμε στη συνέχεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αναφορές ότι ο Μιζίντσεφ επιθυμούσε να πάρει τη θέση του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ποιος θα τον διαδεχθεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Μιζίντσεφ θα διαδεχθεί ο Αλεξέι Κουζμένκοφ, αναπληρωτής αρχηγός της ρωσικής Εθνικής Φρουράς. Οι ακριβείς λόγοι της αποπομπής του Μιζίντσεφ δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι η αρχή για περισσότερες αλλαγές στην στρατιωτική ιεραρχία σε μια περίοδο που η Μόσχα αναμένει την εαρινή ουκρανική αντεπίθεση.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024