Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νεκροί από ισχυρή κατολίσθηση στο Πακιστάν - Φόβοι για δεκάδες παγιδευμένους

Δύο νεκροί από ισχυρή κατολίσθηση στο Πακιστάν – Φόβοι για δεκάδες παγιδευμένους

«Είναι σαν να έχει καταρρεύσει ένα ολόκληρο βουνό», είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης

Μια τεράστια κατολίσθηση στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους οκτώ και έθαψε πολλά οχήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη (18/4) κοντά στο Torkham, ένα βασικό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa.

«Οι υπάλληλοι διάσωσης ενημερώθηκαν για την κατολίσθηση πριν τα ξημερώματα κοντά στα σύνορα με το Torkham μετά από έντονη βροχή και καταιγίδα, που έθαψε πολλά φορτηγά και κοντέινερ», είπε στο Al Jazeera ο Μπιλάλ Φαϊζί, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Rescue 1122 στην επαρχία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει δύο νεκρούς, ενώ υπάρχουν οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Ο Φαϊζί είπε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση αναζήτησης  και διάσωσης για όσους έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα. Είπε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 20 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων φορτηγών, κάτω από τα ερείπια.

«Δεν πρόκειται για μια μικρή κατολίσθηση που μπορεί να καθαριστεί γρήγορα. Έχουμε περισσότερα από 60 άτομα που εργάζονται εδώ για να απομακρύνουν τα ερείπια. Είναι σαν να έχει καταρρεύσει ένα ολόκληρο βουνό», είπε.

Σημειώνεται πως το πέρασμα Torkham έκλεισε για περισσότερο από μία εβδομάδα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους λόγω των εντάσεων μεταξύ των αρχών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν μετά από συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024