Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία - Νέες αποκαλύψεις: Σχέδια για μαζικές επιθέσεις και δολοφονικά χτυπήματα έκαναν οι Πακιστανοί

Τρομοκρατία – Νέες αποκαλύψεις: Σχέδια για μαζικές επιθέσεις και δολοφονικά χτυπήματα έκαναν οι Πακιστανοί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλαδα

Νέες αποκαλύψεις για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σχεδίαζαν τα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Πακιστανών στη χώρα μας έρχονται στο φως της δημοσιότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης μετά την έρευνα της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, εκτός από το εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας, σχεδίαζαν και άλλα χτυπήματα είτε με εκρηκτικά είτε με δολοφονικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δικογραφία, μέρος της οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο τύπο, οι δύο συλληφθέντες σχεδίαζαν άλλες τέσσερις επιθέσεις σε Αθήνα και Ζάκυνθο.

Αυτό προκύπτει από τις συνομιλίες που έχουν αποκρυπτογραφήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα τυφλά χτυπήματα

Μάλιστα μια από αυτές τις επιθέσεις θα γινόταν με την τοποθέτηση βόμβας μέσα σε ένα σακίδιο που θα άφηναν στον στόχο τους.

Κατά βάση ο σχεδιασμός περιλάμβανε τυφλά χτυπήματα με πολλά θύματα.

Χαρακτηριστική είναι μια από τις συνομιλίες του 27χρονου Σαγιέντ Χαϊντέρ που συνελήφθη, με τον καθοδηγητή που βρίσκεται στο Ιράν:

«Έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να το αφήσουμε σε ένα σημείο και θα είχε τιναχτεί πολύ κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να κάνω και εδώ στο νησί (στη Ζάκυνθο), θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα, αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες».

Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει επίσης ότι είχαν στοχοποιήσει έναν ή δύο οικονομικούς παράγοντες, που εικάζεται ότι πρόκειται για τουλάχιστον έναν επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Επίσης σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για επίθεση με όπλα σε αυτοκίνητο. Όπως λέει ο Χαϊντέρ θα μπορούσε να πάει στο νησί (δεν κατονομάζεται) και εκεί να στήσουν ενέδρα σε αυτοκίνητο και να σκοτώσουν 2-3 άτομα.

Αναμένονται νέα στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που έχει εντοπιστεί στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα που έχουν κατασχεθεί είναι τεράστιο και στη δικογραφία περιλαμβάνεται μόνο το 1/10 που έχει μεταφραστεί και έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται μόνο για εκατοντάδες sms αλλά και για πολλές συνομιλίες σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων  όπως Facebook messenger, Viber, WhatsApp, Snapchat και στο TikTok.

Η δικογραφία θα συμπληρώνεται όσο προχωρά η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων και των συνομιλιών και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν από αυτά.

Το ανώνυμο email

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισαν «ΤΑ ΝΕΑ» την Παρασκευή, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από ένα ανώνυμο mail που στάλθηκε στις κρατικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο και στο οποίο υπήρχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο όπου εργαζόταν ένας από τους υπόπτους, καθώς και στοιχεία για τον 30χρονο ομοεθνή και συντοπίτη καθοδηγητή τους με το όνομα «Αμπάς» που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα δικαστικά έγγραφα, λοιπόν, υπήρξαν αποστολές μικρών χρηματικών ποσών μέσω της εταιρείας Western Union σε συγγενείς των εμπλεκόμενων στο Πακιστάν από τον συντονιστή τους.

Ακόμη, σε διαλόγους αναδεικνύεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προσεγγίσει Αλβανό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, για να συμμετάσχει σε δολοφονίες Ισραηλινών εκτός της συναγωγής του Ψυρή, κάτι το οποίο αρνήθηκε, απαντώντας ότι αυτός προχωρά μόνο σε χτυπήματα με μαχαίρι.

Επιπλέον, ένας από τους συλληφθέντες έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι θα συμμετείχε στην επιχείρηση δολοφονίας των Ισραηλινών, όχι μόνο λόγω της χρηματικής αμοιβής, αλλά και επειδή φοβόταν τις απειλές που δεχόταν από τον «Αμπάς», ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες στο Πακιστάν.

Το σχέδιο

«Το σχέδιο για την αιματηρή επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρή μάς τρομάζει πλέον για την απλότητά του». Τους νέους αυτούς φόβους για νέες «εξ αποστάσεως» στρατολογήσεις αχαρτογράφητων «ερασιτεχνών» αλλοδαπών ενόπλων για επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος εκφράζουν στελέχη των Αρχών Ασφαλείας με βάση την πλήρη ανάλυση των στοιχείων για τη δράση των δύο νεαρών Πακιστανών που συνελήφθησαν ύστερα από έρευνες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Υάκινθος». Τα στελέχη των Αρχών Ασφαλείας μιλούν για νέο πονοκέφαλο, όπου μετά τα ένοπλα δίκτυα του Κάρλος του Τσακαλιού, του Μαύρου Σεπτέμβρη κι άλλων αραβικών οργανώσεων, τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα, τις διελεύσεις των χιλιάδων «μαχητών» του ISIS παρουσιάζεται ο εφιάλτης των τρομοκρατών της διπλανής πόρτας που θα χτυπούν με δέλεαρ μεγάλες χρηματικές αμοιβές κατ’ αντιστοιχία του αριθμού των θυμάτων τους.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024