Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Μετά την αποικία στην Άρη βάζει πλώρη για την «Tesla town» στο Τέξας

Έλον Μασκ: Μετά την αποικία στην Άρη βάζει πλώρη για την «Tesla town» στο Τέξας

Και το όνομα αυτής «Snailbrook», αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Όταν ο αληθινός κ. Tesla, Μάρτιν Έμπερχαρντ, αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο Έλον Μασκ του πήρε την εταιρεία, γιατί δεν άντεχε ούτε δευτερόλεπτο χωρίς τους προβολείς της δημοσιότητας ολοκληρωτικά στραμμένους πάνω του, μάλλον είχε δίκιο.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι μετά την Space X και τα σχέδια του να αποικίσει στον πλανήτη Άρη, ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας, που φέτος κούρασε άπαντες με την εξαγορά του Twitter, το μετάνιωμα της απόκτησης του, τις εκατοντάδες άδικες απολύσεις αποφάσισε να δημιουργήσει μια πόλη με την υπογραφή του στις εγκαταστάσεις του στο Τέξας, η οποία και θα λέγεται «Snailbrook».

Το μεγάλο σχέδιο

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η πόλη θα χτιστεί περίπου 50 χιλιόμετρα από το Όστιν, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, και πλησίον της μεγάλης έκτασης όπου γίνονται οι πυραυλικές δοκιμές της SpaceX.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και μια άλλη εταιρεία του Μασκ, η Boring Company, που ειδικεύεται στην κατασκευή σηράγγων.

Ο ιδιοκτήτης των SpaceX, Tesla και Twitter εμπνεύστηκε αυτό το όνομα από τη μασκότ της τελευταίας, ένα σαλιγκάρι που λέγεται Gary.

Για την ιστορία στην «Snailbrook» οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζουν σε καινούργια σπίτια με χαμηλό ενοίκιο, περίπου 800 δολάρια, ενώ σε περίπτωση απόλυσης ή παραίτησης θα μπορούν να παραμείνουν εκεί για διάστημα 30 ημερών.

Επιπλέον, θα  υπάρχουν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και πρότυπο σχολείο.

Κινητικότητα στο κόκκινο

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, για την «Tesla town» έχει ήδη αγοραστεί μια έκταση περίπου 14 τ.χλμ., σύμφωνα με το κτηματολόγιο και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η έκταση είναι κοντά στον ποταμό Κολοράντο στον οποίο η Boring Company ζητά την άδεια να απορρίπτει χιλιάδες τόνους νερό από τις δραστηριότητές της τον χρόνο.

Το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί από την επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας αυτόν τον μήνα.

Φωτογραφίες πάντως που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι υπάρχουν ήδη προκατασκευασμένα σπίτια, μία πισίνα, ένα γυμναστήριο και ένας υπαίθριος χώρο άθλησης, καθώς και πινακίδες που γράφουν «Καλώς ήρθατε στο Snailbrook, TX, Est.

Να σημειωθεί ότι το Τέξας κέρδισε τον μασκ και έγινε έδρα των εταιρειών του, όταν η Καλιφόρνια δεν επέτρεψε την επαναλειτουργία εργοστασίου της Tesla όπως ζητούσε ενώ ίσχυαν οι αυστηροί κανόνες κατά του κοροναϊού.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024