Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολτς: Μιλούσε για μελλοντικές πανδημίες όταν ακτιβιστές τον διέκοψαν με τον... συναγερμό πυρκαγιάς

Σολτς: Μιλούσε για μελλοντικές πανδημίες όταν ακτιβιστές τον διέκοψαν με τον… συναγερμό πυρκαγιάς

Ακτιβιστές διέκοψαν την ομιλία του Ολαφ Σολτς, και προκάλεσαν την ενόχλησή του, στη Σύνοδο Κορυφής του ΠΟΥ, ενεργοποιώντας τον συναγερμό πυρκαγιάς του κτιρίου όπου διεξάγονταν οι εργασίες.

Την ανάγκη προετοιμασίας «από σήμερα» για μελλοντικές πανδημίες τόνισε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που διεξάγεται ως αύριο Τρίτη στο Βερολίνο.

«Να ακούσουμε την επιστήμη»

«Για να το επιτύχουμε, πρέπει να προωθήσουμε την έρευνα και να ακούσουμε την επιστήμη, δημιουργώντας πιο στενά συνεργαζόμενο δίκτυο και αναγνωρίζοντας πιο γρήγορα τους κινδύνους», είπε ο κ. Σολτς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της επιστήμης στην πολιτική.

Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: Επταπλάσιος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας σε σύγκριση με τα εμβόλια

Η πανδημία του κοροναϊού και η πολιομυελίτιδα αποτελούν τα βασικά θέματα της Συνόδου. Για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, ήδη στην έναρξη της Συνόδου, το Ιδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» δεσμεύθηκε να διαθέσει 1,2 δισ. δολάρια.

«Η εκρίζωση της πολιομυελίτιδας είναι εφικτή, όμως ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουμε φτάσει, η ασθένεια παραμένει απειλή», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς. Τα χρήματα θα διατεθούν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας (GPEI) έως το 2026.

Οι εργασίες της Συνόδου σταμάτησαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς από ακτιβιστές για το κλίμα, όπως έγινε κατόπιν γνωστό.

Ανάληψη ευθύνης

«Κάποιος χτύπησε τον συναγερμό. Φαίνεται ότι δεν υποστηρίζει τις συζητήσεις μας εδώ. Διαμαρτύρονται για το κλίμα και άλλα τέτοια και πιστεύουν ότι έτσι θα βελτιώσουν τη συζήτηση. Ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις τη συζήτηση δεν είναι όμως να μην ακούς», δήλωσε ο κ. Σολτς, εμφανώς ενοχλημένος από το επεισόδιο.

Την ευθύνη για τη δράση ανέλαβε η ομάδα «Scientist Rebellion». Περίπου 60 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν μπροστά στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

«Η κλιματική αποτυχία των κυβερνήσεων απειλεί έντονα τη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων. Η κλιματική κρίση είναι επίσης η μεγαλύτερη κρίση υγείας της ανθρωπότητας», ανέφερε η ομάδα μέσω Twitter.

Η ενεργοποίηση του συναγερμού πυρκαγιάς σε δημόσια κτίρια ή κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων είναι συχνή τελευταία στο Βερολίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, ακτιβιστές για το κλίμα ενεργοποίησαν τον συναγερμό πυρκαγιάς σε κτίριο γραφείων του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα για τρεις ώρες να προκληθεί χάος στην περιοχή γύρω από την Bundestag. Ακτιβιστές κλείνουν επίσης συχνά τις εξόδους αυτοκινητοδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024