Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαδούρο: Θα φτάσουμε τους 100 νεκρούς από τις κατολισθήσεις στη Λας Τεχερίας

Μαδούρο: Θα φτάσουμε τους 100 νεκρούς από τις κατολισθήσεις στη Λας Τεχερίας

Η Βενεζουέλα βιώνει την τραγωδία στην πόλη Λας Τεχερίας που επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις, από τις οποίες 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ αγνοούνται άλλοι 56, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μίλησε χθες Τρίτη για «περίπου εκατό» νεκρούς εξαιτίας των κατολισθήσεων που χτύπησαν το Σάββατο την πόλη Λας Τεχερίας, σε κεντρικό-βόρειο τομέα της χώρας της Λατινικής Αμερικής (η γυναίκα στη φωτογραφία του Gaby Oraa/Reuters, επάνω, θρηνεί την εγγονή της που χάθηκε στις λάσπες).

«Στα περίπου εκατό θύματα»

«Εχουν ήδη ανασυρθεί 39 πτώματα», δήλωσε ο κ. Μαδούρο στη δημόσια τηλεόραση VTV. «Και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός αγνοουμένων: αγνοείται η τύχη 56 ανθρώπων. Θα φθάσουμε στα περίπου εκατό θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτή τη φυσική καταστροφή», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Νότιο Σουδάν: Ξεπερνούν τους 900.000 οι πλημμυροπαθείς – Τεράστιες καταστροφές

Τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στη Λας Τεχερίας θεωρούν πως είναι απίθανο πλέον να βρεθούν επιζήσαντες στην πόλη κάπου 50.000 κατοίκων.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην Τεχερίας σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς, καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, κατολισθήσεις λάσπης, δέντρα που παρασύρθηκαν από ορεινό όγκο σκορπισμένα στους δρόμους.

«Χάσαμε αγόρια και κορίτσια»

Χίλιοι άνθρωποι συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ρεμίχιο Σεμπάγιος Ιτσάσο, που πήγε στην πόλη για να δει το εύρος των ζημιών. «Χάσαμε αγόρια και κορίτσια», είπε η αντιπρόεδρος Ροδρίγκες, «αυτό που έγινε είναι τραγωδία».

Το 1999, τεράστιες κατολισθήσεις είχαν στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 10.000 ανθρώπους στην πολιτεία Βάργκας, 25 χιλιόμετρα βόρεια του Καράκας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024