Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 52 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 52 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Τρομακτικές είναι οι εικόνες των καταστροφών που προκαλούν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στη Βενεζουέλα, από τις οποίες τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 52 αγνοούνται.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 52 αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση το βράδυ του Σαββάτου στην Λας Τεχερίας (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter), βιομηχανική πόλη περίπου εβδομήντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες.

«Πολύ μεγάλες ζημιές»

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και εβδομάδες είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Δείτε ακόμα – Βενεζουέλα: Τουλάχιστον εφτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από πλημμύρα

«Πέντε παραπόταμοι υπερχείλισαν και (…) διαπιστώνουμε εδώ πολύ μεγάλες ζημιές και ανθρώπινες απώλειες: (…) έχουμε βρει 22 νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον 52 αγνοούμενοι», δήλωσε η κυρία Ροδρίγκες σε ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην Τεχερίας σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς, καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, κατολισθήσεις λάσπης, δέντρα που παρασύρθηκαν από ορεινό όγκο σκορπισμένα στους δρόμους.

Χίλιοι άνθρωποι συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ρεμίχιο Σεμπάγιος Ιτσάσο, που πήγε στην πόλη για να δει το εύρος των ζημιών.

«Είναι τραγωδία»

«Χάσαμε αγόρια και κορίτσια», είπε η αντιπρόεδρος Ροδρίγκες, «αυτό που έγινε είναι τραγωδία».

Η Κάρμεν Μελέντες, κάτοικος σε αυτή την πόλη 55.000 και πλέον κατοίκων για 55 χρόνια, δήλωσε με απελπισία «η Λας Τεχερίας χάθηκε».

Το 1999, τεράστιες κατολισθήσεις είχαν στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 10.000 ανθρώπους στην πολιτεία Βάργκας, 25 χιλιόμετρα βόρεια του Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024