Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύθηρα: Ναυάγιο με μετανάστες - Αναφορές για νεκρούς

Κύθηρα: Ναυάγιο με μετανάστες – Αναφορές για νεκρούς

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Ναυάγιο με μετανάστες έγινε το βράδυ της Τετάρτης στα Κύθηρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση των ανθρώπων που κινδυνεύουν.

Το ναυάγιο έγινε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Διακοφτίου περίπου στις 21:00 η ώρα. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσμενείς αφού πνέουν άνεμοι 7- 8 μποφόρ.

Δείτε τον χάρτη

Πού έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό και το επιβατηγό της γραμμής «Aqua Jewel», ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο του Λιμενικού. Πολίτες επίσης σπεύδουν να βοηθήσουν, όπως και η Πολιτική Προστασία.

Θερμή παράκληση υπάρχει από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

Πόσοι έχουν διασωθεί μέχρι τώρα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 95 άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά άτομα. Το Λιμενικό σημειώνει ότι ενημερώθηκε μέσω του 112 στις 20:47.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων.

Άμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ένα (01) Ε/Π Π.Ν., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ σπεύδουν ένα (01) Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές άνεμου 9-10 BF.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά (07) άτομα.

Οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο Τύπου».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024