Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού - Και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Βόρεια Κορέα: Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού – Και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κηρύχτηκε στη Βόρεια Κορέα μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε ότι ο ιός θα «εξαλειφθεί από τη ρίζα το συντομότερο».

Το πρώτο ξέσπασμα του νέου κοροναϊού από την εκδήλωση της πανδημίας ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, που χαρακτήρισαν την εξέλιξη «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Παραλλαγή Ομικρον

Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το πρώτο και τα επακόλουθα κρούσματα διαπιστώθηκε πως οφείλονται στην υποπαραλλαγή BA.2 της παραλλαγής Ομικρον του SARS-CoV-2, που είναι εξαιρετικά μολυσματική, αφού εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς αποκαλύφθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας (φωτογραφία, επάνω, από KCNA via Reuters), δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

«Να εξαλειφθεί από τη ρίζα»

«Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα κατά το KCNA.

Διαβεβαίωσε ότι χάρη στην «ισχυρή πολιτική συνείδηση του λαού (…) θα ξεπεράσουμε σίγουρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024