Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: «Η Κίνα εισέβαλε στην χώρα», μετέδωσε ταϊβανικό τηλεοπτικό δίκτυο - Ζήτησε συγνώμη για το λάθος

Ταϊβάν: «Η Κίνα εισέβαλε στην χώρα», μετέδωσε ταϊβανικό τηλεοπτικό δίκτυο – Ζήτησε συγνώμη για το λάθος

Τηλεοπτικός σταθμός της Ταϊβάν μετέδωσε ότι η Κίνα εισέβαλε στη χώρα

Τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊβάν απολογήθηκε δεδομένου ότι μετέδωσε κατά λάθος την Τετάρτη ότι η Κίνα εισέβαλε στη χώρα και ότι ο κινεζικός στρατός βρισκόταν στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Η είδηση δημιούργησε πανικό στο Διαδίκτυο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τι είχε γίνει…

Το δίκτυο Chinese Television Systems, τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο ανήκει εν μέρει στην κυβέρνηση της Ταϊβάν, δημοσίευσε τίτλο – «σούπερ» στο κάτω μέρος της οθόνης στις 7 το πρωί τοπική ώρα, μέσω του οποίου ενημέρωνε το κοινό ότι οι κινεζικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί σε διάφορες κατευθύνσεις προς την Πόλη της Νέας Ταϊπέι.

«Η Πόλη της Νέας Ταϊπέι έχει πληγεί από κινεζικό κομμουνιστικό κατευθυνόμενο πύραυλο. Πλοία στο λιμάνι της Ταϊπέι έχουν εκραγεί, προκαλώντας ζημίες στις εγκαταστάσεις», έγραφε η ενημέρωση. «Ο σταθμός Banqiao φέρεται να έχει πάρει φωτιά από εκρηκτικά τα οποία τοποθέτησαν ειδικές δυνάμεις».

Η συγνώμη του σταθμού

Ο σταθμός ζήτησε συγγνώμη σε ζωντανή μετάδοση λίγες ώρες αργότερα, εξηγώντας ότι η ενημέρωση είχε παραχθεί για βίντεο πρόληψης καταστροφών της Πυροσβεστικής της Ταϊπέι και προβλήθηκε στον αέρα από λάθος ενός παραγωγού.

Το CTS ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τη συγκεκριμένη «βαριά μορφή αμέλειας» και ότι θα τιμωρήσει τα μέλη του προσωπικού του που είναι υπεύθυνα για το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι η Ταϊβάν έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού της από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, υπό τον φόβο μήπως η Κίνα προβεί σε παρόμοια ενέργεια, αν και η ταϊβανέζικη κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει σημάδια ότι επίκειται επίθεση.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024