Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Spotify κλείνει το γραφείο του στη Ρωσία λόγω της εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Spotify κλείνει το γραφείο του στη Ρωσία λόγω της εισβολής

Η γνωστή πλατφόρμα streaming μουσικής γυρίζει την πλάτη στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν και απαντά με τον δικό της τρόπο στην «απρόκλητη επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία».

Για όγδοη μέρα η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία. Το Κιέβο, το Χάρκοβο, η Μαριούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις δέχονται επίθεση από τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους κατοίκους να ζουν τον εφιάλτη του πολέμου.

Την ίδια ώρα, οι δυτικές χώρες κλιμακώνουν τις κυρώσεις τους κατά της Ρωσίας και η λίστα με τις εταιρείες που σταματούν ή επανεξετάζουν τη λειτουργία τους στη χώρα όλο και μεγαλώνει.

Shell, BP, Visa, Sony Pictures, Netflix, Disney, Volvo, Harley Davidson, General Motors, Facebook, Twitter και Youtube, είναι μόνο κάποιοι από τους κολοσσούς που τα μαζεύουν και φεύγουν από τη Ρωσία.

Το παράδειγμά τους ακολουθεί και το Spotify

Η γνωστή πλατφόρμα streaming μουσικής ανακοίνωσε ότι κλείνει το γραφείο της ως απάντηση στην επίθεση στην Ουκρανία.

Από τον Ιούλιο του 2021, η ρωσική νομοθεσία υπογραφείσα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποχρεώνει τις ξένες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 500.000 καθημερινούς χρήστες να ανοίγουν τοπικά γραφεία ή να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων μας και η διασφάλιση ότι το Spotify συνεχίζει να λειτουργεί ως σημαντική πηγή παγκόσμιων και περιφερειακών ειδήσεων σε μια εποχή που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πιο σημαντική από ποτέ», ανέφερε το Spotify σε ανακοίνωσή του.


Παράλληλα, σημείωσε ότι από την έναρξη του πολέμου έχει περιορίσει χιλιάδες κομμάτια και εκπομπές από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Μάλιστα, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το Spotify αφαίρεσε όλο το περιεχόμενο των ρωσικών Russia Today (RT) και Sputnik από τις πλατφόρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο.

Η Δύση κάνει λόγο για προπαγάνδα μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι έπειτα από αιτήματα κυβερνήσεων και η Google και η Meta αλλά και η Twitter περιόρισαν την προβολή αναρτήσεων από τα δύο μέσα.

Τόσο το RT όσο και το Sputnik κάλεσαν τους χρήστες να παρακολουθούν τα κανάλια των δύο μέσων στο Telegram, το οποίο δεν τα έχει μπλοκάρει.

Με πληροφορίες από το Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024