Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία: Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται στις κοινοβουλευτικές εκλογές

Πορτογαλία: Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται στις κοινοβουλευτικές εκλογές

Εάν οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, όπως όλα δείχνουν, ο συνδυασμός της Αριστεράς πιθανότατα θα το κάνει

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, έρχεται πρώτος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής και θα μπορούσε ακόμη και να βελτιώσει το ποσοστό του από την τελευταία ψηφοφορία του 2019, σύμφωνα με τις προβολές από τις δημοσκοπήσεις που μεταδόθηκαν από τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ακροδεξιό κόμμα Chega (Αρκετά) θα μπορούσε από την πλευρά του να γίνει τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα, λαμβάνοντας έως και το 8% των ψήφων, σύμφωνα με την έρευνα της δημόσιας τηλεόρασης RTP.

Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται στις εκλογές και μπορεί ακόμη και να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, βάσει τριών exit polls, που τοποθετούν το κόμμα του πρωθυπουργού Κόστα σε μια κλίμακα της τάξης του 37% έως και 42,5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνουν ποσοστό 26,7-35%, και ακολουθεί το ακροδεξιό Chega με 4,5-8,5% και η Φιλελεύθερη Πρωτοβουλία με ποσοστό που κυμαίνεται σε παρόμοια κλίμακα, έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα SIC, RTP και TVI.

Εάν οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, όπως όλα δείχνουν, ο συνδυασμός της Αριστεράς πιθανότατα θα το κάνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024