Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Berkshire Hathaway – Αύξηση κερδών αλλά και 149 δισ. σε μετρητά το γ' τρίμηνο για την εταιρεία του Μπάφετ

Berkshire Hathaway – Αύξηση κερδών αλλά και 149 δισ. σε μετρητά το γ’ τρίμηνο για την εταιρεία του Μπάφετ

Οι εταιρείες του ομίλου επανακάμπτουν από την πανδημία, ενώ ο 90 δισεκατομμυριούχος επιλέγει να απέχει από τις εξαγορές διακρατώντας υψηλή ρευστότητα

Διψήφια άνοδο στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Berkshire Hathaway για το τρίτο τρίμηνο, καθώς ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των σιδηροδρόμων, των εταιρειών κοινής ωφέλειας αλλά και ενέργειας, τομείς που επιστρέφουν σε πιο κανονικούς ρυθμούς μετά την πανδημία.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι, ότι η εταιρεία διακρατεί στο ταμείο της ρευστότητα που αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, καθώς ο Γουόρεν Μπάφετ συνεχίζει να μην μπαίνει στο «παιχνίδι των εξαγορών».

Ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 6,47 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με τα 5,48 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Η Berkshire είπε ότι οι μυριάδες επιχειρήσεις της έχουν ωφεληθεί από την οικονομική επαναλειτουργία καθώς η ζήτηση άρχισε να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα λειτουργικά κέρδη από τον τομέα των σιδηροδρόμων, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και της ενέργειας αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 3,03 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Ρευστότητα ρεκόρ

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ρευστότητα της Berkshire έφτασε το ρεκόρ των 149,2 δισ. δολαρίων, από 144,1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Ο Μπάφετ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία σημαντική εξαγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αποτιμήσεις έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και το περιβάλλον σύναψης συμφωνιών έγινε ανταγωνιστικό.

Το ποσό ρεκόρ των μετρητών βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας παρά τις επιθετικές εξαγορές  των ιδίων μετοχών της Berkshire.

Η εταιρεία επαναγόρασε 7,6 δισ. δολάρια ιδίων μετοχών το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο του εννεαμήνου στα 20,2 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 επαναγόρασε μετοχές της αξίας  24,7 δισ. δολαρίων!

Τα συνολικά κέρδη, που αντικατοπτρίζουν τις επενδύσεις σε μετοχές της Berkshire, μειώθηκαν στα 10,3 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση άνω του 60% σε ετήσια βάση.

Η απόδοση από τις μετοχικές επενδύσεις της Berkshire ανήλθε συνολικά σε 3,8 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, σε σύγκριση με κέρδος 24,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Ο Μπάφετ τόνισε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να δίνουν μεγάλη έμφαση στις τριμηνιαίες αλλαγές στα επενδυτικά κέρδη ή ζημίες.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024