Με το «Limits», αν το ενεργοποιήσετε, κρύβονται αυτόματα σχόλια και μηνύματα από άτομα τα οποία δε σας ακολουθούν ή από άτομα τα οποία μόλις ξεκίνησαν να σας ακολουθούν.

«Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι όλοι αισθάνονται ασφαλείς όταν έρχονται στο Instagram. Δεν επιτρέπουμε ρητορική μίσους ή εκφοβισμό στο Instagram και το αφαιρούμε όποτε το βρίσκουμε », ανακοίνωσε η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε δημοσίευση ιστολογίου. Περαιτέρω εξήγησε: «Αναπτύξαμε αυτό το χαρακτηριστικό επειδή ακούσαμε ότι οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μερικές φορές βιώνουν ξαφνικές αιχμές σχολίων και αιτημάτων DM από άτομα που δεν γνωρίζουν.» Ανέφερε συγκεκριμένα την πρόσφατη ρατσιστική κακοποίηση μετά τον τελικό του Euro 2020 ανδρών ως παράδειγμα.

Tο εργαλείο σχεδιάστηκε για να σταματήσει την επίθεση σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές από μεγάλο αριθμό ανθρώπων που απλά λειτουργούν με ψυχολογία όχλου.

Αντί λοιπόν να υποχρεώνει δημοφιλείς χρήστες, διασημότητες και άλλους να απενεργοποιούν εντελώς τα σχόλια για να προστατευτούν, το νέο εργαλείο τους επιτρέπει να σωπάσουν μόνο αυτούς που δεν έχουν καμία επαφή με το προφίλ τους. Επιπλέον, το Instagram επέκτεινε τη λίστα των λέξεων που περιλαμβάνεται στην blocklist, καθώς και hashtags και emojis τα οποία το σύστημα μπλοκάρει αυτόματα για να φιλτράρει τα κακόβουλα μηνύματα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επεξεργασίας αυτής της λίστας από τους χρήστες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο