Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ειδικοί κατέληξαν: Ο συστηματικός αυνανισμός προκαλεί ευτυχία

Οι ειδικοί κατέληξαν: Ο συστηματικός αυνανισμός προκαλεί ευτυχία

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για το στρες; Ο αυνανισμός!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για το στρες; Ο αυνανισμός!

Σε περίπτωση που χρειάζεστε μια υπενθύμιση του αντίκτυπου που είχε αυτή η «ένδοξη» χρονιά σε όλους μας, πρόσφατα ήταν η Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Στρες. Αλλά αντί να θρηνούμε όλα τα κακά, θα κάνουμε τα.. λεμόνια λεμονάδα και θα σκεφτούμε αναμφισβήτητα τον καλύτερο τρόπο για να απαλλαγούμε από το άγχος: αυνανισμός.

«Ο αυνανισμός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μάθεις περισσότερα για το σώμα αλλά και να απαλλαγείς από το άγχος σου», δήλωσε η ειδική για θέματα σεξ Carolanne Marcantonio, στο περιοδικό Instyle. «Μπορεί να απελευθερώσει ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι το χαρούμενο χημικό μας που απελευθερώνεται όταν τρώμε ένα καλό γεύμα, ολοκληρώνουμε μια εργασία ή γιορτάζουμε μια μικρή νίκη στη ζωή μας. Είναι ένα χημικό επιβράβευσης.»

Λέει ότι, ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα σώματά μας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια «επιβράδυνση» αυτών των ευτυχισμένων απελευθερώσεων, οπότε ο αυνανισμός είναι μια μορφή αυτο-φροντίδας που μπορεί να σας βοηθήσει να επανέλθετε σε επαφή με τον εαυτό σας.

I touch my self

Ο εμπειρογνώμονας του σεξ Zachary Zane συμφωνεί. Αποκάλυψε ότι, εκτός από το να σας κάνει να αισθάνεστε καλά μετά από μια δύσκολη μέρα, ο αυνανισμός σας βοηθά επίσης να κοιμηθείτε καλύτερα. «Όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε συχνά πρόβλημα στον ύπνο και αυτό μας κάνει να είμαστε πιο στρεσογόνοι. Είναι ένας φαύλος κύκλος, οπότε είναι σημαντικό να κοιμηθούμε πολύ όταν είστε αγχωμένοι ή ανήσυχοι και ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε έναν καλύτερο ύπνος.»

Αυτή η φυσική μορφή μελατονίνης είναι απαραίτητη: η ευχαρίστηση μετατοπίζει την εστίασή σας από όλους τους πόλους αρνητικών σχολίων που βιώνει ο εγκέφαλός σας από το άγχος, οπότε είναι βασικά ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει το κεφάλι σας (μπορεί επίσης να βοηθήσει στον πόνο της περιόδου) . Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλους τρόπους για την ανακούφιση των ανησυχιών, ο αυνανισμός είναι υγιής.

«Είναι δωρεάν, δεν καθυστερεί καθόλου και είναι πραγματικά καλό για το σώμα σας – σε αντίθεση με τους κοινούς ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους όπως η βαριά κατανάλωση αλκοόλ», λέει ο Zane.

With a little help from a friend

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να απολαύσετε το παιχνίδι με τον εαυτό σας, αλλά το να έχετε ένα αξιόπιστο ερωτικό βοήθημα ως χρήσιμο βοηθό είναι κάτι που προτείνουν οι ειδικοί όπως η Zane.

«Τα ερωτικά βοηθήματα οδηγούν σε ισχυρότερους οργασμούς και ευχάριστες εμπειρίες που μπορούν δυνητικά να σας βοηθήσουν να αποσυμπιέσετε ακόμη περισσότερο», λέει. Η Danyell Fima, συνιδρυτής της εταιρείας σεξουαλικών παιχνιδιών Velvet Co, λέει ότι το κλειδί για τον αποτελεσματικό αυνανισμό είναι να νιώθεις άνετα και να έχεις τον έλεγχο.

«Ένας αυνανισμός ενδυναμώνει και μπορεί να σε κρατήσει ευτυχισμένο όλη μέρα», λέει. «Τα καλύτερα παιχνίδια σεξ είναι αυτά που σε κάνουν να κάνεις τη λιγότερη δουλειά … Τελικά, ο αυνανισμός και η ανακούφιση από το άγχος έχουν να κάνουν με το να καθαρίσεις το μυαλό και να πάρεις χρόνο για να επαναφέρετε τον εαυτό σας σωματικά και συναισθηματικά.»

Ευτυχώς αυτή τη στιγμή, πλήθος εταιριών σεξουαλικών παιχνιδιών διαβάζουν τις σκέψεις σας και πραγματοποιούν πωλήσεις στα κορυφαία προϊόντα τους, από δονητές έως διεγέρτες της κλειτορίδας. Οι επιλογές στα καταστήματα και online είναι άπειρες. «Βάλτε ένα χεράκι» και προσπαθήστε για την καθημερινή σας ευδαιμονία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024