Θέμα που απασχολεί εντόνως τα δύο τελευταία χρόνια τους χρήστες του instagram, αλλά και την ίδια την εταιρεία είναι η διαχείριση των likes. Τελικά θα εμφανίζονται ή θα κρύβονται;

Η εταιρία έχει περάσει από διάφορες πειραματικές φάσεις. Αρχικά αφαίρεσε τον αριθμό των likes για να «επικεντρώνονται οι χρήστες στις φωτογραφίες και τα videos που αναρτούν και όχι στο πόσα likes παίρνουν».

Η κίνηση ωστόσο αυτή προκέλεσε θύελλα αντιδράσεων αντιδράσεων κυρίως από influencers.

Η βασική ανησυχία τους ήταν πως η αλληλεπίδραση στις αναρτήσεις τους δεν θα ήταν δημόσια και συνεπώς οι υποψήφιοι πελάτες δεν θα μπορούσαν να δουν τα στατιστικά τους.

Το Instagram ωστόσο τους καθησύχασε επιβεβαιώνοντάς τους πως εκείνοι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα και φυσικά να τα μοιράζονται, εφόσον το επιθυμούν.

Αναζητώντας ακόμη λύση το Instagram προσανατολίζεται τώρα σε μια νέα τακτική, προσφέροντας στους χρήστες τρεις επιλογές όσον αφορά στον αριθμό των likes. Η πρώτη είναι το να μην βλέπουν τις «καρδούλες» σε όλες τις αναρτήσεις. Η δεύτερη είναι να απενεργοποιήσουν μόνο τις δικές τους, ενώ η τρίτη είναι η τρέχουσα κατάσταση.

Η εταιρία ανέφερε επίσης ότι «δούλευε σε μια παρόμοια εμπειρία» για το Facebook, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr