Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη;

Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη;

Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη, τι σας έκανε να οργανώσετετε την επιχείρηση συγκάλυψης χωρίς να υπολογίσσετε τι σήμα δίνετε στην ελληνική κοινωνία; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κάλεσε να απαντήσει γιατί «δεν επιδείξατε τα ίδια αντανακαλιστικά στην υπόθεση Λινγάδη με αυτά που επιδείξατε στην περίπτωση της καταγγελίας Μπεκατώρου, στην οποία όλοι χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Αντιπερισπασμός ντροπής

Τι σας φόβισε στην υπόθεση Λιγνάδη, τι σας έκανε να οργανώσετετε την επιχείρηση συγκάλυψης χωρίς να υπολογίσσετε τι σήμα δίνετε στην ελληνική κοινωνία; αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τη στάση του στην περίπτωση των καταγγελιών στην υπόθεση Λιγνάδη δεν ενθάρρυνε τις καταγγελίες των θυμάτων αλλά λειτούργησε με τη λογική «να μη ρίξετε στα σκυλιά το Λιγνάδη».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αντιπερισπασμό ντροπής» την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μην απαντήσει για τις δικές του πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Λιγνάδη και τον διορισμό του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικό ξέπλυμα» από την μεριά του πρωθυπουργού και μίλησε για «σκάνδαλο Μενδώνη Λιγνάδη».

«Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό. Από μόνη της η κα Μενδώνη κινήθηκε σε αυτή την ιστορία; Από μόνη της άλλαξε το νόμο και κατάργησε το διαγωνισμό και να διορίσει Λιγνάδη που κατά δήλωσή της δεν τον γνώριζε;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο ζήτημα του αιτήματος για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

Υπενθύμισε δε ότι η κα Μενδώνη είχε επικαλεστεί λόγους δημοσίου συμφέροντος για τον διορισμό Λιγνάδη, και πρόσθεσε «από μόνη της αποφάσισε να καθυστερήσει δίνοντας χρόνο στο Λιγνάδη να εξαφανίσει πιθανά στοιχεία της δράσης του;».

Ρεσιτάλ υποκρισίας

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ρεσιτάλ υποκρισίας θέτοντας το ερώτημα «ποιος τον έβαλε σ’ αυτή τη θέση; Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι εδώ αυτό σε αυτή την αίθουσα;».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024