Κάθε έρωτας και κάθε χωρισμός είναι στη ζωή μας ξεχωριστό κεφάλαιο. Διαφορετικοί άνθρωποι και διαφορετικές καταστάσεις μπορούν να μας κάνουν να λειτουργήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας με άλλον κάθε φορά τρόπο, ανάλογα με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ωστόσο κάθε ζώδιο σε ό,τι έχει να κάνει με το κεφάλαιο «χωρισμός» έχει μια standar βάση χαρακτηριστικών στην οποία στηρίζεται και αναλόγως ποιον έχει απέναντί του κινείται…

ΚΡΙΟΣ

Η ταχύτητα με την οποία ο Κριός διαγράφει ένα άτομο από τη μνήμη του είναι ευθέως ανάλογη του πόσο ενοχλήθηκε από τον χωρισμό.

Αν πληγώθηκε ο εγωισμός του, το delete συντελείται μέχρι να πεις κύμινο. Αν πάλι δεν τον πειράζει που χώρισε, απλώς δεν βρίσκει τον λόγο να ασχολείται με περσινά ξινά σταφύλια και έχει στρέψει τάχιστα αλλού το ενδιαφέρον του.

Οπότε και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η κατάληξη συνοψίζεται στη λαϊκή ρήση: «οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι… πεθαμένοι με τους πεθαμένους».

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος δεν είναι των κεραυνοβόλων καταστάσεων και, όπως αργεί να ερωτευθεί, έτσι αργεί και να του περάσει.

Διαφορετικά, θα ταλανίζεται με την ανάμνηση του ή της «πρώην» για καιρό, έστω κι αν δεν προσβλέπει σε μια επανασύνδεση.

Το ζήτημα που τον καίει είναι το γιατί χάλασε το πράγμα και είναι ικανός να αναμασά για καιρό αυτόν τον προβληματισμό του, συχνά πρήζοντας και τους γύρω του.

Σαν πρακτικό ζώδιο που είναι, δεν θέλει να ξαναπάθει τη νίλα να επενδύσει συναισθηματικά σε μια σχέση, μετά από τόσο κόπο να εμπιστευθεί, και στη συνέχεια να αποτύχει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η μνήμη του Διδύμου είναι επιλεκτική ή τουλάχιστον έτσι εμφανίζεται στους γύρω.

Μπορεί να δείχνει ότι έχει ξεπεράσει ολότελα έναν παλιό έρωτα και την άλλη στιγμή να εξομολογείται με πόνο στους γύρω ότι ο/η πρώην ήταν το πρόσωπο που τον σημάδεψε για μια ζωή.

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά όμως, θα διαπιστώσεις ότι η λησμονιά ή η ενθύμηση συχνά συνδέονται με τις ανάγκες της φάσης όπου βρίσκεται.

Όταν π.χ. έχει απέναντί του ένα καινούργιο πρόσωπο που τον ενδιαφέρει, έχει ξεχάσει ακόμα και το όνομα του ή της πρώην.

Συχνά δεν το κάνει εκ του πονηρού, ούτε υποκρίνεται. Απλώς έτσι λειτουργεί και αυτό που δηλώνει κάθε φορά, το πιστεύει κιόλας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος φημίζεται για το καλό μνημονικό του σε ζητήματα που τον έχουν σημαδέψει αισθηματικά, σε ερωτικό αλλά και σε προσωπικό γενικά επίπεδο.

Είναι το άτομο που μπορεί να θυμάται εφ’ όρου ζωής μια ερωτική ιστορία που κράτησε μόνο μια βραδιά ή, ακόμα, που δεν ολοκληρώθηκε καν.

Οι παλιές αγάπες είναι το αποθεματικό του από αιτίες για να πέφτει στην αγαπημένη του διάθεση, τη νοσταλγία. Ιδίως αν η ιστορία εμπεριέχει και μια διάσταση ανολοκλήρωτου, τότε είναι η καλύτερή του.

ΛΕΩΝ

Για τον Λέοντα οι παλιές ιστορίες αγάπης είναι κάτι σαν τρόπαια που επιβεβαιώνουν τη διαρκή γοητεία του.

Έτσι, θα κρατήσει στον νου και στην καρδιά του μόνο όσες καλύπτουν αυτή την προδιαγραφή και συντηρούν το γόητρό του, απέναντι και στους άλλους και στον εαυτό του.

Ο,τιδήποτε ντροπιαστικό ή υποτιμητικό δεν έχει θέση στο άλμπουμ των αναμνήσεών του.

Απλώς διαγράφεται σαν να μην υπήρξε ποτέ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν ξεκολλά εύκολα από μια κατάσταση, με την οποία έχει συναισθηματική «εμπλοκή».

Από τη μία, είναι λιγάκι αργός στο να προσαρμόζεται σε ένα καινούριο αισθηματικό status και θέλει το χρόνο του για να συνηθίσει στο τέλος μιας σχέσης.

Από την άλλη, πρέπει κιόλας να αναλύσει το ζήτημα, όπως αγαπά να κάνει με τα πάντα στη ζωή του, λες και είναι ο ιατροδικαστής που θα βγάλει πόρισμα για την… αιτία θανάτου ενός έρωτα.

Κατόπιν, θα αρχειοθετήσει την υπόθεση στο μυαλό του, έτσι ώστε να την έχει στη διάθεσή του για μελλοντική αναφορά.

Και μολονότι έχει κάποιες τάσεις μαζοχισμού, δεν πρόκειται να κάτσει να βασανίζεται με την ανάμνηση μιας σχέσης, που κρίθηκε αποτυχημένη.

ΖΥΓΟΣ

Παρότι ο Ζυγός έχει μια καρδιά, στην οποία όλοι οι καλοί χωράνε, δεν απαρνιέται εύκολα τις προηγούμενες αγάπες του.

Δυσκολεύεται να αποδεχτεί την αποτυχία ενός έρωτα, ιδίως αν για χάρη του έκανε διάφορες προσπάθειες και συμβιβασμούς.

Έτσι θα κρατήσει την ανάμνηση μιας προηγούμενης σχέσης ζωντανή για ένα διάστημα, δίνοντας κάποιο περιθώριο επανασύνδεσης, αν ήθελε προκύψει.

Αν πάλι η υπόθεση έχει τελειώσει οριστικά, θα προσπαθήσει να την τελειώσει και μέσα του, γιατί τα ψυχοφθόρα συναισθήματα σαμποτάρουν την εσωτερική αρμονία, που πάντα επιδιώκει.

Ο Ζυγός θέλει να είναι όμορφο όχι μόνο το παρόν αλλά και το παρελθόν του, και θα κάνει όσες διαγραφές χρειαστούν για να το πετύχει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός δύσκολα ξεχνάει παλιές αγάπες. Ως γνωστόν, κανένας και τίποτα δεν βγαίνει από τη ζωή του, χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος τη συναίνεση.

Αν μάλιστα ο χωρισμός υπήρξε επεισοδιακός ή με κάποιο τρόπο πλήγωσε τα συναισθήματα του Σκορπιού, δεν θα ξεχαστεί παρά μόνο αν η προσβολή ξεπλυθεί με… αίμα, δάκρυα ή… άλλες προσβολές.

Ο εγωισμός είναι το καλύτερο συντηρητικό για τα πάθη του, ακόμα κι αν αυτά καταλήγουν να γίνονται φθοροποιά. Αλλά αυτό το ζώδιο έτσι κι αλλιώς αναγεννιέται συναισθηματικά σαν τον μυθικό φοίνικα, έστω κι αν έχει πληγωθεί βαριά.

Οπότε αντέχει μια χαρά με τις αναμνήσεις, ακόμα και τις δυσάρεστες. Άλλωστε, του δίνουν και κίνητρα για να καταστρώνει τα αγαπημένα του πλάνα εκδίκησης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης έχει πολύ βραχύβιο μνημονικό στις ερωτικές απογοητεύσεις, άσε που μπορεί να μην τις θεωρεί καν απογοητεύσεις. Γνωρίστηκαν, δεν τράβαγε η σχέση, χώρισαν.

Θα αντιμετωπίσει το πρώην ταίρι του σαν να μην τρέχει τίποτα και, αν θυμάται κάτι από τη συνύπαρξή τους, θα είναι κάποια χαρούμενα σκόρπια ενσταντανέ.

Εν ολίγοις, καραμπινάτη περίπτωση επιλεκτικής μνήμης!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως αδιάφορος για ένα χωρισμό, θα αποτινάξει την ανάμνηση της σχέσης.

Αν πάλι τον καίει το ζήτημα, θα το λογοκρίνει από το μνημονικό του και θα το εξαφανίσει, σαν να μην υπήρξε ποτέ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ξέρεις το μεγαλόστομο που λένε μερικοί πάνω σε ένα χωρισμό, ότι «πρόσεξε καλά, γιατί αν κλείσεις πίσω σου αυτή την πόρτα, δεν θα την ξαναβρείς ποτέ ανοιχτή» ;

Ο Υδροχόος αποκλείεται να το πει, άλλωστε καμιά σχέση το ζώδιο με τέτοιες τελεσιγραφικές δηλώσεις. Απλώς αλλάζει κλειδαριά στην πόρτα.

Η έξοδος από τη ζωή του είναι one way και δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι.

Ή τουλάχιστον δεν το δηλώνει. Ως εκ τούτου, δεν θα μάθεις ποτέ αν έμεινες αξέχαστος σε έναν Υδροχόο. Το πιο πιθανό είναι να… μην έμεινες, αλλά μπορείς να ελπίζεις, αν πια έχει τόσο μεγάλη σημασία για σένα.

ΙΧΘΕΙΣ

Όποιος και να οδήγησε στον χωρισμό, ο ίδιος ή το ταίρι του, μια θέση στην καρδιά του γι’ αυτό τον νεκρό πια έρωτα θα υπάρχει πάντα. Υποτίθεται.

Μόλις ξαναερωτευθεί, ο Ιχθύς ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του, και ας παν στην ευχή τα παλιά.

Μεγάλη απογοήτευση για όποιον νόμισε ότι σημάδεψε διά παντός την ύπαρξη ενός Ιχθύ, αλλά ας του γίνει μάθημα να μην είναι τόσο ματαιόδοξος, διότι ουδείς αναντικατάστατος σε αυτήν τη ζωή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο