Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα μείνετε για πάντα ερωτευμένοι

Έτσι θα μείνετε για πάντα ερωτευμένοι

Κάθε σχέση χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειες για να βελτιωθεί και να διατηρηθεί σε ευχάριστα συναισθηματικά επίπεδα

Οι ρομαντικές σχέσεις είναι σημαντικές για την ευτυχία και την ευημερία μας, αλλά μπορούν επίσης με προσπάθεια να διατηρηθούν. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και σε καλή κατάσταση.

Να μιλάτε ανοιχτά

Η επικοινωνία είναι ένα βασικό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης. Είναι σημαντικό να μιλάτε για πολλά και διαφορετικά θέματα έτσι ώστε να διατηρείται το ενδιαφέρον.

Προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγα λεπτά κάθε μέρα συζητώντας βαθύτερα ή περισσότερα προσωπικά θέματα για να παραμείνετε ενωμένοι με τον σύντροφό σας μακροπρόθεσμα.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε να αναφέρετε δύσκολα θέματα. Το να μη συζητάτε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια.

Ωστόσο, όταν συζητάμε για σκληρά θέματα, είναι καλό να υπάρχει σοβαρότητα. Η έρευνα δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας είναι σημαντικός και ότι η αρνητική επικοινωνία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση.

Οι διαφωνίες αποτελούν μέρος οποιασδήποτε σχέσης αλλά ορισμένου είδους τσακωμοί μπορεί να προξενήσουν ζημιά.

Ζευγάρια που χρησιμοποιούν καταστροφική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια επιχειρημάτων – όπως φωνές, καταφεύγοντας σε προσωπική κριτική ή αποχώρηση από τη συζήτηση – είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Η χρήση εποικοδομητικών στρατηγικών όπως το να ακούει κανείς την άποψη του συντρόφου του και η κατανόηση των συναισθημάτων είναι πιο υγιής για την αντιμετώπιση διαφωνιών.

Διατηρήστε το ενδιαφέρον

Παρά τις υποχρεώσεις σας καλό θα είναι να αλληλεπιδράτε σε πολλούς τομείς και θέματα μεταξύ σας. Χρειάζεται επίσης να μην παραμελείτε την ερωτική σας ζωή ως ζευγάρι.

Για να διατηρήσουν τα πράγματα ενδιαφέροντα, ορισμένα ζευγάρια προγραμματίζουν ραντεβού.

Οι ειδικοί προτείνουν να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και να δοκιμάσετε νέα πράγματα – είτε να χορέψετε, να παρακολουθήσετε μαθήματα χορού μαζί είτε να κάνετε ένα απογευματινό πικνίκ.

Πότε πρέπει τα ζευγάρια να ζητήσουν βοήθεια;

Κάθε σχέση έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά ορισμένοι παράγοντες είναι πιο πιθανό από άλλους να δημιουργήσουν συγκρούσεις. Τα οικονομικά προβλήματα και οι υποχρεώσεις γενικότερα, δημιουργούν συχνά επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις.

Σημάδι του προβλήματος είναι η επαναλαμβανόμενη εκδοχή του ίδιου προβλήματος ξανά και ξανά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ψυχολόγοι μπορούν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να βελτιώσουν την επικοινωνία και να βρουν υγιείς τρόπους να κινηθούν πέρα ​​από τη σύγκρουση.

Δε χρειάζεται να περιμένετε έως ότου μια σχέση δείξει προβλήματα πριν να προσπαθήσετε για να ενισχύσετε την ένωσή σας.

Τα προγράμματα συζυγικής επιμόρφωσης που διδάσκουν δεξιότητες όπως καλή επικοινωνία, αποτελεσματική ακρόαση και αντιμετώπιση συγκρούσεων έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο διαζυγίου, σύμφωνα με το apa.org

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024