Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρά Τεπέ όπως Μόρια: Η πρώτη βροχή μετέτρεψε σε απέραντο λασπότοπο το νέο καταυλισμό

Καρά Τεπέ όπως Μόρια: Η πρώτη βροχή μετέτρεψε σε απέραντο λασπότοπο το νέο καταυλισμό

Οι πρόσφυγες έφτιαξαν από μόνοι τους αυλάκια γύρω από τις σκηνές για να περνάει το νερό της βροχής, όπως ακριβώς είχαν κάνει στη Μόρια.

Όλα θυμίζουν Μόρια στον νέο καταυλισμού του του πεδίου βολής στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, αφού με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή ολόκληρο το «προσωρινό» ΚΥΤ μετατράπηκε σε έναν απέραντο βούρκο.

Η βροχή μετατρέπει το χώρο σε έναν απέραντο λασπότοπο. Τα νερά μπήκαν μέσα στις σκηνές, οι περισσότερες των οποίων δεν διαθέτουν πάτο. Παιδάκια κυκλοφορούν ξυπόλυτα μέσα στη βροχή και στο κρύο. H ιδιαιτερότητα του εδάφους το οποίο είναι βραχώδες κάτω από την επιφάνεια συγκρατεί το νερό μετατρέποντας  τον καταυλισμό σε βούρκο

Οι αιτούντες άσυλο έφτιαξαν από μόνοι τους αυλάκια γύρω από τις σκηνές για να περνάει το νερό της βροχής, όπως ακριβώς είχαν κάνει στη Μόρια.

Ένας απέραντος λασπότοπος

Όπως σημειώνει ο Ιρακινός πρόσφυγας φωτογράφος Yousif Al Shewaili, ο οποίος διαμένει τώρα στο Καρά Τεπέ, οι «τυχεροί» μετεγκαταστάθηκαν σε νέες σκηνές, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε σκηνές όπου ήδη διαμένουν άλλοι, δημιουργώντας έτσι συνθήκες συνωστισμού.

Οι πρόσφυγες δεν έχουν τρόπο να στεγνώσουν τα υπάρχοντά τους και τα ρούχα τους. Με φωτιές, μόνο, ετοιμάζονται για μια κρύα και υγρή νύχτα.

Η ιστοσελίδα stonisi σημειώνει ότι κακές είναι οι συνθήκες εργασίας και των εργαζομένων στη δομή κάθε λογής. Από τους διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι τους Αστυνομικούς υποστηρίζουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Καρά Τεπέ είναι…. αδύνατη.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εκατοντάδες ήταν και οι αιτούντες άσυλο που για να μπουν ή να βγουν σήμερα στον καταυλισμό για όποιον λόγο, έστεκαν επί ώρες κάτω από την δυνατή βροχή.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024