Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβεις το εξής…Μακριά από έναν ναρκισσιστή! Θα θέλει να σε κάνει να νιώθεις πάντα λιγότερη από αυτό που πραγματικά είσαι.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγαπήσουν παρά μόνο να εκμεταλλευτούν!

Όλα για εμένα, εγώ, εγώ!

Αυτό δεν μπορείτε να μην το παρατηρήσετε. Θα σας περιορίσουν στη συνομιλία και θα συνεχίσουν να την κατευθύνουν.

Η συζήτηση περιστρέφεται πάντα γύρω από το πόσο υπέροχοι είναι με πολύ υπερβολικό τρόπο. Όπως «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο επιτυχημένος είμαι, δούλεψα τόσο σκληρά και τώρα με κοιτάζω».

Πρέπει να δείτε τι έχουν και πόσο υπέροχα τάχα το κάνουν! Επιπλέον, μερικές φορές υποβαθμίζουν άλλους στη διαδικασία αυτή για να αλλάξουν τα πραγματικά ή τα αντιληπτά μεγαλοπρεπή επιτεύγματά τους.

Ο κόσμος μου χρωστάει!

Περιμένουν από τον καθένα να είναι στη διάθεσή του. Αναμένουν ειδική μεταχείριση όταν δεν υπάρχει ανάγκη.

Θα αναστατωθούν με την παραμικρή αποστροφή από την ιδιαίτερη προσοχή ή μεταχείριση. Όταν βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο παρακολουθήστε πώς αντιμετωπίζουν τους σερβιτόρους ή το προσωπικό υποστήριξης.

Είναι πιο πιθανό να προστάξουν το προσωπικό για τις παραγγελίες τους ή να είναι εξαιρετικά αγενείς.

Σε θέλω … αλλά δε σε θέλω

Θα βιώνετε πάντα μια αίσθηση απόσυρσης ή φόβου όταν βρίσκεστε σε δεσμό με έναν ναρκισσιστή.

Μπορούν να πουν ή να υπαινίσσονται κάτι βαθύτερο, αλλά ποτέ δε δεσμεύονται. Οτιδήποτε τους ταιριάζει και τους αναγκάζει να συμβιβαστούν σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι η ευκολία τους, το κάνουν για να εκμεταλλεύονται και μόνο.

Κανείς δεν είναι καλύτερος από εμένα, συμπεριλαμβανομένου και εσένα

Κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι καλύτερος, ή πιο ταλαντούχος, ή να κερδίσει περισσότερα, ή να πάρει περισσότερη αναγνώριση στα μάτια και στον κόσμο ενός ναρκισσιστή.

Είναι αυτοί ή τίποτα! Εάν βρεθούν σε μια κατάσταση όπου μπορεί να είναι λιγότερο ταλαντούχοι ή λιγότερο ανώτεροι, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να γκρεμίσουν το άλλο άτομο.

Μπορεί να κοροϊδεύουν την εμφάνιση του άλλου, να κάνουν παθητικο-επιθετικά αστεία, να κάνουν ακατάπαυστα σχόλια σχετικά με την ικανότητά τους για κάτι ή να καταρρίπτουν τους ανθρώπους γελοιοποιώντας τους. Ακούγεται οικείο?

Θα σε πληγώσω, αλλά θα το κάνω με γοητεία

Να θυμάστε ότι οι ναρκισσιστές έχουν ένα τελικό παιχνίδι: να έχουν ό, τι θέλουν με οποιοδήποτε κόστος, πράγμα που σημαίνει…

Είστε το κόστος. Θα είναι γοητευτικοί και ρομαντικοί όταν πρέπει να είναι. Πολύ ερωτύλοι, πολλά κομπλιμέντα, μεγάλες χειρονομίες, για να πάρουν ό, τι θέλουν από εσάς.

Πηγή: lovemattersafrica.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο