Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το χρονικό του Χρόνου» του Stephen Jawking στο Θέατρο Τέχνης

«Το χρονικό του Χρόνου» του Stephen Jawking στο Θέατρο Τέχνης

Μετά το πρώτο διήμερο που ενθουσίασε θεατές και κριτικούς, Το Χρονικό του Χρόνου αυτή την εβδομάδα υποδέχεται ως special guests τους εξής εκλεκτούς καλεσμένους, την Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στις 2/3 και τον Φυσικό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέα Γιώργο Γραμματικάκη στις 3/3

Μετά το πρώτο διήμερο που ενθουσίασε θεατές και κριτικούς, Το Χρονικό του Χρόνου αυτή την εβδομάδα υποδέχεται ως special guests τους εξής εκλεκτούς καλεσμένους, την Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στις 2/3 και τον Φυσικό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέα Γιώργο Γραμματικάκη στις 3/3. Μετά την συμμετοχή του κ.Γραμματικάκη ως guest στην παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση του ίδιου με το κοινό και τους συντελεστές. Οι πρωταγωνιστές Μελέτης Ηλίας και Δημήτρης Πασσάς, καταφέρνουν να ισορροπούν με μαεστρία μεταξύ επιστήμης και ποιητικού λόγου, δημιουργώντας στον θεατή συχνά ταυτόχρονα συναισθήματα συγκίνησης αλλά και έκπληξης μέσα από τις ερμηνείες αλλά και το ίδιο το κείμενο της παράστασης.

-Από πού ερχόμαστε;
-Ποια είναι η θέση μας μέσα στο σύμπαν;
-Επηρεάζει η ύπαρξή μας την ισορροπία του σύμπαντος;

«Το χρονικό του Χρόνου», το εκδοτικό φαινόμενο του Stephen Hawking, αποτελείται από  δώδεκα κεφάλαια. Ο συγγραφέας, με επιστημονική διαύγεια αλλά και απαράμιλλο χιούμορ, παραθέτει τις βασικές επιστημονικές ανακαλύψεις του ίδιου και των προκατόχων του πάνω στο χωρόχρονο, τη διαστολή του Σύμπαντος, την αρχή της απροσδιοριστίας, τις αγαπημένες του Μαύρες Τρύπες και το επονομαζόμενο Βέλος του Χρόνου, αναζητώντας μια ενοποιημένη θεωρία των πάντων, που θα οδηγήσει σε μια νέα κοσμογονική ερμηνεία.

Η απόδειξη, μόλις στον 20ο αιώνα, ότι το Σύμπαν δεν είναι στατικό και αμετάβλητο αλλά δυναμικό και διαστελλόμενο, δημιουργεί έναν νέο τόπο σκέψης και φιλοσοφικής θεώρησης σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση και τη θέση της μέσα στο σύμπαν. Πρόκειται για έναν νέου τύπου «κοσμογονικό Διαφωτισμό», κατά τον οποίον ο άνθρωπος μπορεί, αποδεδειγμένα πια, να νιώθει μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου χώρου και να κατανοήσει πως ο χρόνος, η ενέργεια και η ύλη του σύμπαντος στο οποίο ανήκει εξηγούν πολλές από τις λειτουργίες του, πέρα από τις μέχρι τώρα φιλοσοφικές, θρησκευτικές και ψυχολογικές ερμηνείες.

«Το Χρονικό του Χρόνου» μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μια παράσταση που επιχειρεί να φέρει την επιστημονική σκέψη σε διάλογο με την καλλιτεχνική δημιουργία. Η αποκαλυπτική ευφυία του Hawking θα συναντηθεί επί σκηνής με την έμπνευση και το πάθος λογοτεχνικών και θεατρικών ηρώων οι οποίοι, ίσως και εν αγνοία τους, πλησίασαν τις ίδιες θεματικές που συνοψίζονται στην αμετάβλητη αγωνία για τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πρωταγωνιστούν:
Μελέτης Ηλίας
Δημήτρης Πασσάς
+Guests

Το κείμενο της παράστασης είναι βασισμένο στο βιβλίο του Stephen Hawking «Το χρονικό του Χρόνου», σε μετάφραση Κωνσταντίνου Χάρακα, εκδόσεις Κάτοπτρο 1998.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024