Όταν είσαι σε σχέση με κάποιον ο οποίος σε σέβεται θα είναι προφανές από τη συμπεριφορά του ότι σε εκτιμά, σε βλέπει ως κάτι το ξεχωριστό στη ζωή του και ότι δε θα σε έκανε ποτέ να νιώσεις επί τούτου άσχημα.

Αλληλέγγυος

Ξέρει τι σημαίνει να σε βοηθάει σε καθημερινά σου ζητήματα. Αυτή η βοήθεια έρχεται μέσα από την καθημερινότητά σας. Η κοινή σας καθημερινότητα δείχνει ότι είναι εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα με αποτέλεσμα να ξέρεις ότι μπορείς να στηριχθείς και πάνω του.

Προσφέρετε διαβεβαίωση και ενθάρρυνση ο ένας στον άλλο. Επίσης, ενημερώστε τον σύντροφό σας όταν χρειάζεστε την υποστήριξή του. Οι υγιείς σχέσεις έχουν ως θεμέλιο την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του ενός προς τον άλλον.

Σε ρωτάει τι κάνεις και πώς νιώθεις γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται και δεν το κάνει απλά για να σε ελέγξει ή να σε χειριστεί.

Σέβεται τον ελεύθερό σου χρόνο και την ιδιωτικότητά σου

Ακριβώς επειδή είστε σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιραστείτε τα πάντα και να είστε συνεχώς μαζί. Οι υγιείς σχέσεις απαιτούν χώρο και όρια. Η δημιουργία ορίων είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και ασφαλή. Με τον καθορισμό των ορίων μαζί, μπορείτε και οι δύο να έχετε μια βαθύτερη κατανόηση του τύπου σχέσης που εσείς και ο άνθρωπός σας θέλει.

Θυμηθείτε, τα υγιή όρια δεν πρέπει να περιορίζουν τη δυνατότητά σας να βγείτε έξω με τους φίλους σας χωρίς τον σύντροφό σας. Μπορείτε σαφώς να συμμετέχετε σε δραστηριότητες και χόμπι που σας αρέσούν.

Δε χρειάζεται να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ή στο τηλέφωνο. Σεβαστείτε τις αρεσκείες και τις ανάγκες του άλλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο