Είναι πολύ γενναιόδωρος; Ναι φυσικά. Είναι ειλικρινής; Όχι ακριβώς. Είναι χειριστικός; Πάρα πολύ! Για αυτό λοιπόν δώσε προσοχή στα παρακάτω χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του.

Χρησιμοποιεί τις αρετές του

Για να μπορέσει να σου ασκήσει ψυχολογικό χειρισμό, θα αξιοποιήσει τις αρετές του ως αυθεντίες για να δείξει ότι ο ίδιος είναι αυθεντία και άρα ότι εσύ στην ουσία έχεις άδικο. Θα σου θυμίσει πόσο φιλόδοξος ήταν μαζί σου, πόσες πρωτοβουλίες πήρε στο παρελθόν για να είστε μαζί, με αποτέλεσμα να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να τη φέρει πιο κοντά σε εκείνον.

Ναρκισσιστικά στοιχεία

Το πιο σίγουρο από όλα είναι ότι θα μπει σε μια διαδικασία να κάνει τα χειρότερα ψυχολογικά «κόλπα». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε θα τον δεις να είναι γλυκομίλητος απέναντί σου. Επίσης σημαίνει ότι θα αρχίσει να σε κατηγορεί για πράγματα που μπορεί να φταίς αλλά δεν τα έκανες επί τούτου.

Σου είναι τάχα απαραίτητος και αναγκαίος

Θα σε κάνει να απομακρυνθείς από τους φίλους σου με αποτέλεσμα να θεωρείς εκείνον απαραίτητο. Επειδή ακριβώς θα προβάλει όπως έκανει και εξ’ αρχής, τις αρετές του, θα καταλήξεις να τον βλέπεις ως τον πιο «ενάρετο», με αποτέλεσμα να πέσεις στην «παγίδα» του χειρισμού του.

Διπροσωπία

Δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής, ούτε όμως απόλυτα ψεύτης. Θα απαντά αόριστα και παράλληλα με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να του βγει η άλλη του πλευρά. Η άλλη του πλευρά είναι όταν παριστάνει τον καλό και σωστό και ότι εσύ τον αδικείς.

Γενικότερη όπως και ο Δίδυμος έτσι και ο Λέων θα κοιτάξει να αλλάξει οπτική και να υποστηρίξει κάτι άλλο με αποτέλεσμα εσύ να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο