Στους 205 ανέρχονται οι κροίσοι που βρίσκονται στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν περιουσία πέραν των 30 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Knight Frank με έτος αναφοράς το 2018. Μάλιστα, η μελέτη, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Λευκωσίας, εκτιμά πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα άτομα στην Κύπρο με περιουσία πέραν των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να αυξηθούν την επόμενη πενταετία κατά μέσο όρο 20% με 25%. Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα που στεγάζει τους περισσότερους εκατομμυριούχους για το 2018 ήταν οι ΗΠΑ με 47,127, δεύτερη ήταν η Ιαπωνία με 18,534 και τρίτη η Γερμανία με 14,047.
Επιπλέον, η μελέτη αναφέρει πως η Κύπρος κατέχει την 35η θέση για το 2018 όσο αφορά στην συνολική αύξηση του δείκτη τιμών πολυτελών κατοικιών, με άνοδο της τάξεως του 2,8% συγκριτικά με το 2017.  Να σημειώσουμε πως στην περσινή έκθεση της Knight Frank για το 2017 η Κύπρος βρισκόταν στην 41η θέση όσο αφορά την αύξηση στον δείκτη των πολυτελών κατοικιών με άνοδο της τάξεως του 2,6% σε σχέση με το 2016. Στην κορυφή της σχετικής λίστα βρίσκονται η Μανίλα, το Εδιμβούργου, το Μόναχο, το Μπουένος Άιρες και η Πόλη του Μεξικό.
Η έκθεση κάνει αναφορές και στο επενδυτικό σχέδιο παροχής υπηκοοτήτων, το οποίο όπως αναφέρει προσελκύει κροίσους από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και αναφέρεται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Μάλτα.

Οι ερευνητές της Knight Frank εντόπισαν 65.821 εκατοµµυριούχους στην Ελλάδα του 2018, δηλαδή 64 περισσότερους σε σχέση µε το 2017. Πρόκειται για άτοµα που έχουν προσωπική περιουσία µεγαλύτερη του 1 εκατ. δολαρίων, χωρίς σε αυτή να συνυπολογίζεται η αξία της βασικής κατοικίας τους. Μάλιστα, σύµφωνα µε όσα προβλέπονται στην έκθεση, στον πληθυσµό των εκατοµµυριούχων της Ελλάδας θα προστεθούν τουλάχιστον άλλα 4.000 άτοµα την επόµενη πενταετία.

Προχωρώντας στην ακόµα υψηλότερη εισοδηµατική στάθµη, η Knight Frank µέτρησε 704 πολυεκατοµµυριούχους το 2018 στην Ελλάδα, δηλαδή έναν περισσότερο σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά. Λιγότεροι από τους µισούς, και συγκεκριµένα 292 άτοµα από αυτούς, ζουν στην Αθήνα, µε τα στοιχεία της έρευνας να δείχνουν ότι ο µεγάλος πλούτος είναι µάλλον διασκορπισµένος στην Η Knight Frank προβλέπει ότι µέχρι το 2023 το κλαµπ των Ελλήνων που διαθέτουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων θα έχει αποκτήσει 47 νέα µέλη.

Σημειώνεται πως στην περσινή έκθεση της, η Frank Knight έκανε αναφορά πως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους ήταν η Κύπρος, κάτι άλλωστε που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ένα παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα από Ινδούς κροίσους οι οποίοι πέραν των επενδύσεων που κάνουν σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Ντουπάι δείχνουν ενδιαφέρον και για χώρες όπως η Κύπρος, η Μαλαισία και η Σρι Λάνκα.

Η ήπειρος πάντως με τους περισσότερους εκατομμυριούχους με περιουσία πέραν των 30 εκατ. δολαρίων είναι η Ευρώπη (70,627), ωστόσο, η χώρα με τους περισσότερους εκατομμυριούχους είναι οι ΗΠΑ (47,127). Στην Ευρώπη η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων είναι η Γερμανία (14,047) και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 12,559.

Η Ασία βρίσκεται στην τρίτη θέση με 48,245 εκατομμυριούχους με την Ιαπωνία και την Κίνα να έχουν από 18,534 και 9,953 αντιστοίχως. Η ήπειρος με τους πιο λίγους εκατομμυριούχους είναι η Αφρική με 2,050.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο