Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δανέλλης, Κουίκ και Παπαχριστόπουλος στην ομιλία Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δανέλλης, Κουίκ και Παπαχριστόπουλος στην ομιλία Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Λίγες ώρες πριν από την συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Στελέχη της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για να ακούσουν τον πρωθυπουργό να μιλά για το «στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς επίσης oι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μπίστης και Γιάννης Ραγκούσης και η Μαρία Ρεπούση.

Το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής περιστράφηκε κυρίως γύρω από τους Σπύρο Δανέλλη και Θανάση Παπαχριστόπουλο καθώς θεωρούνται υποψήφιοι για στήριξη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Τέρενς Κουίκ έχουν σηκώσει «μπαϊράκι» κατά του Πάνου Καμμένου, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς από τη μία έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά από την άλλη στο Ποτάμι έχει προαναγγελθεί ότι όποιος πει «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα διαγραφεί.

Δεδομένου, δε, ότι στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης, Ζουράρις και  Κουντουρά) που φαίνεται ότι έχουν πάρει κι εκείνοι «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης φαίνεται πως είναι ο 151ος βουλευτής που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Σπύρος Δανέλλης κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα.

Δανέλλης : Τσίπρας και Ζάεφ γράφονται στην ιστορία

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του 92» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, ξεκινώντας την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση» συνέχισε ο κ. Δανέλλης, ενώ αστειευόμενος για τη επιλογή της ημέρας διεξαγωγής της εκδήλωσης την ίδια μέρα με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και του κόμματος του από την κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται σε κάθε περίπτωση η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Παρά το σημαντικό κόστος, δε δείλιασε» τόνισε ο βουλευτής και συνέχισε: «Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Μας αρέσει δε μας αρέσει».

Είπε ακόμη πως το Ποτάμι στάθηκε συνεπές, ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είπε: «Μοιραίο πρόσωπο τα προηγούμενα χρόνια είναι ο Αντώνης Σαμαράς και αυτό υιοθετείται και από τον Μητσοτάκη. Σαν αρχαία τραγωδία. Ο γιος υποτάσσεται στον πολιτικό γονέα του πατέρα του. Για το ΠΑΣΟΚ απλώς θλίβομαι και περιμένω να ακούσω τις άλλοτε ψύχραιμες φωνές που κρύβονται στα αντισύριζα λαγούμια».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024